HÍRARCHÍVUM - 2017


Torony Mikulás Kupa

2017. december 9. - Budapest
9 x aranyérem 8 x ezüstérem 9 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 13 versenyzővel vett részt a Székely Torony Mikulás Kupán. Versenyzőink összesen 26 kategóriában indultak, ketten 3 versenyszámban, kilencen 2 versenyszámban és ketten 1 versenyszámban. Versenyzőink remek teljesítményét tükrözi, hogy mind a 26 kategóriában dobogós helyezést értünk el! Egyesületünk kis csapata összesen 9 arany-, 8 ezüst- és 9 bronzéremmel összesítésben 4. helyen végezett holtversenyben.

Külön kiemelnénk Boros Csabát, aki katában, kumitében, és kumite Open versenyszámban is a 1. helyezést ért el!

Ezúton is köszönjük a haladóinknak az utolsó edzések során és a verseny során nyújtott segítséget!

Boros Csaba - 3 aranyérmet szerzett
Boros Csaba - 3 aranyérmet szerzett


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBoros Csabakata
1. helyezésBoros Csabakumite
1. helyezésBoros Csabakumite OPEN
1. helyezésCzuhorka Áronkata
1. helyezésCzuhorka Áronszivacs kumite
1. helyezésFehér Marcellkata
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésPutnik Gorankata
1. helyezésPutnik Gorankumite
 
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésFehér Marcellszivacs kumite
2. helyezésFülöp Zoltánkumite
2. helyezésKincses Odettkata
2. helyezésNagy Boldizsárkata
2. helyezésSzekrényesi Lilikata
2. helyezésTóth Gergelykata
2. helyezésZöllei Adriennkata
 
3. helyezésDodok Mátékumite
3. helyezésFülöp Zoltánkata
3. helyezésKincses Odettkumite
3. helyezésNagy Alexandrukumite
3. helyezésSzekrényesi Lilikata OPEN
3. helyezésSzekrényesi Lilikumite
3. helyezésTóth Gergelykumite
3. helyezésTutsch Vencelkumite
3. helyezésZöllei Adriennszivacs kumite

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


UWK Karate Világbajnokság - 2 újabb VILÁGBAJNOKI CÍM!

2017. november 29. - december 3. - Montecatini Terme, Olaszország
2 x aranyérem 2 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 3 versenyzővel vett részt az Olaszországban 2017. november 29. és december 3. között megrendezett UWK Karate Világbajnokságon.

Versenyzőink remekül szerepeltek, hiszen mindannyian dobogós helyen végeztek és összesen 2 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL, 2 bronzéremmel és 1 negyedik helyezéssel térhettek haza.

SZAC Karate SE világbajnok versenyzői
SZAC Karate SE versenyzői balról: Szántai Luca, Pénzes Tamás, Dudás Éva

Pénzes Tamás a felnőtt Wado-ryu kata versenyszámában 1. helyen jutott be a döntőbe, ahol tovább tudta növelni előnyét és magabiztosan megvédte világbajnoki címét mellyel immár 4. alkalommal állhatott Világbajnoki dobogó tetejére.


Pénzes Tamás - Karate Világbajnok
Pénzes Tamás - Wado-ryu kata világbajnok

Pénzes Tamás a felnőtt kumite OPEN versenyszámban szintén felküzdötte magát a dobogóra, már a 16 közé jutásnál a címvédővel kellett megmérkőznie, és győzelem nagy lendületet adott, így a 8 közé jutásnál sikerült legyőzni olasz ellenfelét, a 4 közé jutásnál pedig amerikai ellenfelet fölényesen 6-2-re verte. A döntőbejutásnál csupán a kategória győztesétől kapott ki, így 3. helyen végzett. (Az Open kategóriában az összes súlycsoport legjobb versenyzői küzdenek meg egymással.)

A +85 kg-os súlycsoport sorsolása szintén nem volt túl kedvező, hiszen már a 8 közé jutásnál a címvédővel kellett megküzdeni (pontosan úgy, mint 2 évvel korábban). A harc az utolsó másodpercig kiegyenlített volt, 1-1-es állásnál a két versenyző egyszerre támadott, hiába sikerült az ellenfél támadását hárítani és tiszta chudan gyakuval betalálni, mégis az címvédő juttatták tovább a bírók, aki többi mérkőzését fölényesen nyerve döntőbe jutott és ismét világbajnok lett, így sajnos az OPEN bravúrját nem sikerült megismételni, és vigaszág hiányában nem volt esély megküzdeni a 3. helyért sem.


Dudás Éva a 15-17 éves kadet korosztály Wado-ryu kata versenyszámában gyönyörű katákkal megszerezte 2. Világbajnoki címét, Éva a nagyon szép katával szintén 1. helyen jutott a döntőbe, ahol előnyét megerősítve a 1. helyen végzett!

Dudás Éva - Karate Világbajnok
Dudás Éva - Wado-ryu kata világbajnok

Évi a korosztálya Open kata versenyszámában is elindult, amin az összes stílus versenyzői részt vehetnek, és remekül helyt állt, csupán 1 tized hiányzott volna a tovább jutáshoz. Mivel Évi a verseny utolsó napján töltötte be a 18. születésnapját, ezért szerettük volna felnőtt Wado-ryu mezőnyben is elindítani, de végül erre nem volt lehetőségünk, a felnőtt versenyzők megriadtak a kadet szereplése láttán, és megóvták Évi indulását.

Szántai Luca a 15-17 éves kadet korosztály -50 kg-os kumite versenyszámban remekül kezdett, és úgy tűnt, hogy akár a döntőbejutás is sikerülhet, mivel a mérkőzés elején gyorsabbnak és eredményesebbnek tűnt ellenfelénél, de végül a román versenyző ritmust tudott váltani és döntőbejutott, Luca pedig 3. helyen végzett.

Szántai Luca - kumite világbajnoki bronzérmes
Szántai Luca - kumite világbajnoki bronzérmes


Luca a kadet korosztály Wado-ryu kata versenyszámának sorsolása nem volt túl kedvező, hiszen elsőként kellett katáznia az elődöntőben és a döntőben is, Luca szép katákkal végül 4. helyen végzett. (Az UWK VB-n csupán egy bronz érmet osztanak katában, így Luca sajnos nem állhatott fel a dobogóra, de eredményére így is büszkék vagyunk!)

Luca is indult a korosztálya igen erős Open kata versenyszámban, ahol végül az azonos pontszámok miatt, csupán "szétkatázással" esett el az elődöntőbejutástól.


Versenyzőink eredményei:

VILÁGBAJNOKDudás Évakata
VILÁGBAJNOKPénzes Tamáskata
 
3. helyezésPénzes Tamáskumite Open
3. helyezésSzántai Lucakumite -50 kg
 
4. helyezésSzántai Lucakata


Köszönjük Dudás Éva és Szántai Luca világbajnokságon való részvételhez nyújtott támogatást Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának!

Köszönjük a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetségnek, hogy támogatta és lehetővé tette versenyzőink indulását a Világbajnokságon.

Köszönjük továbbá Mestereinknek és Edzőtársainknak a felkészítést, a közös edzésmunkát!

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki bármilyen módon támogatott bennünket a felkészülés során, és haladóinknak is, akik távollétünk során tartották a frontot és levezették az edzéseket.

Végül de nem utolsó sorban köszönjük mindenkinek, a szurkolást és a rengeteg gratulációt! A győzelem mindenkié, aki segített minket, vagy szurkolt nekünk! KÖSZÖNJÜK!

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Shibamori Szeminárium

2017. november 12. - Budapest

Shibamori Shihan 2017. november 12-én ismét Budapesten a 18. kerületben tartott edzést a SZAC Karate SE régi dojójában a Pogány Frigyes Szakgimnázium tornatermében.

Shibamori Szeminárium a 18. kerületben A szeminárium végén került sor az augusztusi Danvizsgát sikeresen teljesítő karatékák számára a Dan Diplomák átadása, mely két fekete övesünket is érintett ezúttal.

Kosik Zoltán 2. Dan, Váradi Attila pedig 1. Dan Diplomáját vehette át a 9. Danos Shibamori Kando Nagymestertől.
Nagyon büszkék vagyunk Zoltánra és Attilára, hogy tovább gyarapították egyesületünk "danjainak" számát...

Shibamori Kandó Shihan, Kosik Zoltán a Dandiplomával, és Pénzes Tamás
Jobbról: Shibamori Kandó Shihan, Kosik Zoltán a Dan diplomával, és Pénzes Tamás

Váradi Attila éppen átveszi a Dandiplomát Shibamori Kandó Shihantól
Váradi Attila éppen átveszi a Dan diplomát Shibamori Kandó ShihantólKöszönjük mindenkinek a részvételt, a Mesternek pedig a remek edzést!

A szemináriumon készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő

2017. november 11. - Szigetszentmiklós
1 x ezüstérem 4 x bronzérem

A 2017. november 11-én Szigetszentmiklóson megrendezett 22. WKF Diákolimpiára 59 egyesület több mint 700 egyéni nevezést adott le egyéni kata és kumite versenyszámban, így a teljes magyar élmezőny képviseltette magát 6 és 20 éves kor között.

A SZAC Karate SE 8 versenyzővel vett részt az igen színvonalas megmérettetésen, és versenyzőink 5 dobogós helyezéssel és három 5. helyezéssel zárták a a Karate Diákolimpia Országos Döntőjét.

Versenyzőink eredményei:

2. helyezésSzántai Lucakumite14-15 éves -54kg
3. helyezésDodok Mátékumite10-11 éves -34kg
3. helyezésDudás Évakata16-17 éves
3. helyezésWoog Olíviakata16-17 éves
3. helyezésNagy Alexandrukata8-9 éves (utánpótlás)
5. helyezésCsatlós Botondkumite16-17 éves +76kg
5. helyezésSzántai Lucakata14-15 éves
5. helyezésWoog Arnoldkumite18-20 éves -84 / +84 kg

WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő
Szántai Luca - Kumite 2.

WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő
Dudás Éva és Woog Olívia - Kata 3.

WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő
Dodok Máté - Kumite 3.

WKF Karate Diákolimpia - Országos Döntő
Nagy Alexandru - Kata 3.A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek! Ügyesek voltatok! Hajrá SZAC! :-)


Hungarian Open 2017

2017. október 15. - Budaörs
2 x bronzérem

2017.10.15-én vasárnap a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi karate versenyen összesen 12 ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Franciaország, Montenegró, Románia, Oroszország, Szerbia, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna és Magyarország) 700 versenyzője mérkőzött meg egymással. A verseny rangját érzékelteti, hogy nem csupán a magyar versenyzők számára volt ez kvalifikációs verseny, hanem a horvát, szlovák, és szlovén WKF válogatott számára is...

Egyesületünk 7 versenyzővel (Dodok Máté, Nagy Alexandru, Putnik Goran, Szántai Luca, Topolyai Máté, Woog Arnold, Woog Olívia) vágott neki a megmérettetésnek többnyire 32-es táblákról, és ezúttal is az volt a cél, hogy egy ilyen színvonalas versenyen jó szerepléssel és győztes mérkőzésekkel térhessünk haza. A küzdelmek reggel 9:30-kor kezdődtek 6 küzdőtéren, de az utolsó versenyzőink csak este 8-9 körül kerültek sorra.

Dodok Máténak ezúttal is nagyon jól ment a kumite, a 16 közé jutásnál legyőzte ukrán, a 8 közé jutásnál pedig szlovák ellenfelét, a 4 közé jutásnál viszont egy másik szlovák versenyző jutott tovább, és mivel neki a döntőbejutás nem sikerült, így Máté sem mérkőzhetett a bronzéremért.
Putnik Gorán első kumite mérkőzését megnyerte szlovák ellenfele ellen, a 2. mérkőzésen viszont kikapott az MTK versenyzőjétől így 3. helyezést ért el.
Szántai Luca kata versenyszámban megnyerte első mérkőzését montenegrói ellenfele, ellen a 2. körben viszont kikapott egy szerb versenyzőtől, aki viszont döntőbe jutott, így Luca a vigaszágra került, ahol meg is nyerte első mérkőzését, a bronz mérkőzésen viszont ellenfele jutott tovább.
Topolyai Máté biztató formában vágott neki a küzdelmeknek, de 8 közé jutásnál viszont román ellenfele került ki győztesen, aki sajnos nem jutott döntőbe, így Máténak is véget ért a verseny.
Woog Olívia kumite versenyszámban rögtön súlycsoportja egyik legjobb versenyzővel került össze, aki végül döntőbe jutott, így Olívia is folytathatta a küzdelmeket. Vigaszágon sikerült legyőznie román ellenfelét, a bronzmérkőzésen horvát ellenfél ellen is Oli tűnt esélyesebbnek, de sajnos a kilépések miatt leléptették, így nem lett meg a bronzérem.
Woog Arnold villámgyors és nagyon tapasztalt versenyzőkkel került össze, akik ezúttal jobbnak bizonyultak, így Arnold 3. helyen végzett.

Hungarian Open 2017
Szántai Luca - Kizamitsuki

Versenyzőink eredményei:

3. helyezésPutnik Gorankumite10-11 éves -30kg
3. helyezésWoog Arnoldkumite18-20 éves -84kg
5. helyezésSzántai Lucakata14-15 éves
5. helyezésWoog Olíviakumite16-17 éves +59kg
7. helyezésDodok Mátékumite10-11 éves -35kg
7. helyezésNagy Alexandrukumite8-9 éves -27kg


A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


#BeActive Európai Sporthét

2017. szeptember 25-29. - Budapest

A SZAC Karate Sportegyesület is részt vett a #BeActive Európai Sporthéten, mely az Európai Bizottság új kezdeményezése, amit 2015 szeptemberétől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat szeptemberben Európa 31 országában zajlik. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak.
Ezen a héten minden új érdeklődő ingyenes kipróbálhatja a kezdő edzéseinket.#BeActive Európai Sporthét 2017 - SZAC Karate SE
#BeActive Európai Sporthét 2017 - SZAC Karate SE - Plakát

#BeActive Európai Sporthét 2017 - SZAC Karate SE
#BeActive Európai Sporthét 2017 - SZAC Karate SEA #BeActive Európai Sporthéten készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Budapest Open 2017

2017. szeptember 16-17. - Budapest

Ide szezonunk első versenye a 20. Budapest Open volt, melyet 30 ország közel 1500 sportolójának részvételével a 18. kerületi Sportkastélyban rendeztek.

Számunkra ez igen korai verseny volt, hiszen a nyáriszünetet követően csak 4-5 edzésen voltak túl sportolóink, ezért csak néhány versenyzővel látogattunk ki a két napos bajnokságra. A cél elsősorban a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás volt. A hatalmas létszámnak és a rengeteg külföldi versenyzőnek köszönhetően minden minket érintő kategória 64-es tábláról indult katában és kumitében egyaránt.

A legjobb teljesítményt Dodok Máté érte el csapatunkból ezen a versenyen, hiszen kumitében ukrán és cseh ellenfeleit legyőzve a legjobb 8 közé jutott, a négy közé jutásnál viszont görög ellenfele bizonyult jobbnak. Mivel a görög fiú döntőbe jutott ezért Máté a vigaszágon küzdhetett még a 3. helyért, és az utolsó másodpercekben egy fej rúgással majdnem sikerült is átvenni a vezetést, de a bírók túl erősnek ítélték a rúgást, így a bronzmérkőzésre ellenfele jutott tovább.

Budapest Open 2017
Dodok Máté - MawashigeriA versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Nyári edzőtáborok, sikeres Dan és Kyu vizsgák

2017. augusztus 13-20. - Tápiógyörgye, Budapest

Egyesületünk hagyományos nyári edzőtáborát idén is Tápiógyörgyén tartottuk 2017. augusztus 13-20. között. Az időjárás szerencsére idén is kegyes volt hozzánk, csak az érkezés és a távozás napján volt hűvösebb esős idő, hétfőtől szombatig viszont edzésre és strandolásra is megfelelő volt az időjárás.

Az edzőtáborban sort kerítettünk a Wado-ryu karate és a sport karate technikák gyakorlására egyaránt, közös edzéseken és fokozat szerinti bontásokban is. Reggelente egy kis átmozgató tornával indítottuk a napot, amit a reggeli, egy kis pihenő, majd a délelőtti edzés követett. Az edzés után ebéd és délutáni pihenő következett, amit a résztvevők főleg strandolással és napozással töltöttek. Délután 2-3 csoportban zajlottak az edzések. A vacsora után ismét pihenő következett, az érdeklődők több alkalommal ismerkedhettek a nunchaku használatával, jó idő esetén lehetett még egy kicsit strandolni, sötétedés után pedig a tábortűz körül gyűlt össze a táborozók és sütögetéssel illetve beszélgetéssel töltötték az időt.

A tábor elején tartottunk egy kis fizikai felmérést, mely eredményeit mindenki összehasonlíthatta a korábbi évek eredményeivel, csütörtökön sort kerítettünk a háziversenyünkre, szombat délután pedig övvizsgát tartottunk.

Sajnálatos módon idén nyáron Shibamori Shihan szemináriuma (augusztus 18-19) pont egybeesett az edzőtáborunkkal, mely időpontját már a szeminárium időpontjának kihirdetése előtt hónapokkal lefoglaltunk, így egyesületünkből csak 4-5 fő tudott részt venni a Mester edzésein.

Egyesületünk két karatékája sikeres Dan (fekete öves) vizsgát tett a szeminárium végén, Kosik Zoltán 2. Dan fokozatot szervezett, Váradi Attila sikeres 1. Dan-os fekete öves vizsgájával pedig tovább gyarapodott egyesületünk fekete öveseinek száma. A Danvizsgát megelőző Szövetségi kyu vizsgán további két karatékánk sikeres barna öves vizsgát tett, miközben Tápiógyörgyén 9 karatéka zárta sikeres színes öves vizsgával az edzőtábort.


Vizsga eredmények

Kosik Zoltán2. Dan - fekete öv
Váradi Attila1. Dan - fekete öv
Dudás Éva2. kyu - barna öv
Woog Olívia3. kyu - barna öv
Szekrényesi Lili5. kyu - kék öv
Dodok Máté6. kyu - zöld öv
Vinis Gabriella6. kyu - zöld öv
Nagy Boldizsár7. kyu - narancs öv
Nagy Géza7. kyu - narancs öv
Opolcsik Bence7. kyu - narancs öv
Tutsch Vencel7. kyu - narancs öv
Vígh Luca7. kyu - narancs öv
Nagy Alexandru8. kyu - citrom öv

Háziversenyünk eredményei:

Kata


I. kategória
1. Woog Olívia
2. Woog Arnold
3. Csatlós Botond

II. kategória
1. Szekrényesi Lili
2. Ungvári Gábor
3. Seres Adrián
4. Csatlós Zselyke

III. kategória
1. Dodok István 
2. Zádori Gábor
3. Ungvári Magdolna
4. Ungvári Gergő

IV. kategória
1. Kincses Odett
2. Vinis Gabriella
3. Kincses Benedek
3. Nagy Géza

V. kategória
1. Dodok Máté
2. Nagy Boldizsár
3. Vígh Luca
4. Opolcsik Bence

VI. kategória
1. Tóth Gergely
2. Nagy Alexandru
3. Budai Barnabás
4. Tutsch Vencel

VII. kategória
1. Zöllei Adrienn
2. Zöllei András
3. Mester Ákos
4. Szász Áron

Kumite


I. kategória
1. Csatlós Botond
2. Woog Arnold
3. Ungvári Gergő

II. kategória
1. Woog Olívia
2. Szekrényesi Lili
3. Csatlós Zselyke

III. kategória
1. Zádori Gábor
2. Dodok István
3. Nagy Géza

IV. kategória
1. Ungvári Gábor
2. Kincses Benedek
3. Seres Adrián

V. kategória
1. Dodok Máté
2. Tóth Gergely
3. Nagy Boldizsár
4. Tutsch Vencel

VI. kategória
1. Kincses Odett
2. Vígh Luca
3. Zöllei Adrienn

VII. kategória
1. Opolcsik Bence
2. Budai Barnabás
3. Zöllei András

VIII. kategória
1. Nagy Alexandru
2. Mester Ákos
3. Szász Áron
4. Wirth Márton


Az edzőtáborban készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Dudás Éva - Magyarország jó tanulója - jó sportolója!

2017. június 16. - Budapest

A Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2016 pályázat értékelése lezárult, Balog Zoltán miniszter úr jóváhagyta a díjazottak listáját.

A Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2016 címet elismerő oklevelet a díjazottak egy része postai kézbesítéssel, míg a kategóriánként legmagasabb pontszámot elérő pályázók a 2017. június 16-án megrendezésre került díjátadó ünnepségen vehették át.

Nagy örömünkre Dudás Éva karate (Wado-ryu kata) Világ- és Európa-bajnok karate versenyzőnk is a kiemelt díjazottak között volt, így személyesen vehette át elismerő oklevelét Szabó Tündétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárától.

Nagyon büszkék vagyunk Évire, reméljük mindenki számára jó példával szolgál, hogy egyszerre nyújt kiemelkedő eredményt a tanulmányaiban és a sportban egyaránt!

Dudás Éva - Magyarország jó tanulója - jó sportolója!

Dudás Éva - Magyarország jó tanulója - jó sportolója! Dudás Éva - Magyarország jó tanulója - jó sportolója!


Nap Hőse szavazás

2017. június 12-18. - anaphose.digisport.hu

2017. június 12-18. között Woog Arnold vesz részt a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának havi szavazásán, Topolyai Máté pedig a heti szavazáson!

Ezúton szeretnénk megkérni mindenkit, hogy szavazzon versenyzőinkre a hét mindennapján egészen vasárnapig!

WOOG ARNOLD - Bemutatkozó videója

TOPOLYAI MÁTÉ - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

2016-2017-es Szezonzáró ünnepség

2017. június 9. - Budapest

2017. június 9-én pénteken tartottuk a 2016/2017-es évad záróünnepségét, melyhez idén is Woog Család és az Etna II. Étterem és Pizzéria biztosította az eseményhez méltó, szép környezetet és finom bőséges vacsorát, amiért ezúton is köszönettel tartozunk a házigazdáinknak!

A SZAC Karate Sportegyesület 2016/2017-es versenyszezonban 9 versenyen vett részt és versenyzőink összesen 168 érmet szereztek:

66 x aranyérem 53 x ezüstérem 49 x bronzérem


Melyből 15 érem a 2016-os és a 2017-es WUKF Karate Európa-bajnokságon született:

5 x aranyérem 3 x ezüstérem 7 x bronzérem


2016 októberében két versenyzővel vettünk részt az Olaszországban megrendezett 8. WUKF Európa-bajnokságon, ahol Pénzes Tamás kata versenyszámban és csapat kumite versenyszámban is Európa-bajnoki címet szerzett, rotációs csapat kumitében pedig ezüstérmes lett a Magyar WUKF válogatott tagjaként.

Radnóti Bettina szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen felnőtt kata és kumite versenyszámban és U21 kumite Open versenyszámban is bronzérmet szerzett!


2017 áprilisában már nagyobb csapattal vehettünk részt a Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Európa-bajnokságon, melyről három Európa-bajnoki címmel, két ezüstéremmel és négy bronzéremmel térhettünk haza.

Szántai Luca a 13-14 éves korosztályban, Dudás Éva a 15-17 éves korosztályban szerzett kata Európa-bajnoki címet, Pénzes Tamás pedig megvédte kata Európa-bajnoki címét.

Woog Olívia a 15-17 éves korosztályban Topolyai Máté pedig a 13-14 éves korosztályban szerzett Wado-ryu kata versenyszámban ezüstérmet, Topolyai Máté továbbá 64 fős mezőnyből remek versenyzéssel egy kumite bronzérmet is begyűjtött.

A dupla éremszerzés Szántai Lucának és Pénzes Tamásnak is sikerült, hiszen Luca a 13-14 évesek között szerzett kumite bronzérmet, míg egyesületünk mestere a felnőtt +85 kg kumite versenyszámban lett bronzérmes.

U21-es csapat kumite versenyszámban Laczi Dávidnak és Woog Arnoldnak sikerült még az éremszerzés, a dobogó 3. fokára álhattak fel és így gyarapították az Európa-bajnoki érmeink számát.

Ezekkel a szép eredményekkel a világversenyeken (VB. és EB.) elért eredményeink tovább szaporodtak, így már 74 éremnél járunk, a statisztikánk jelenleg a következő:

Világbajnokságon szerzett érmeink:

8 x aranyérem 6 x ezüstérem 16 x bronzérem

Európa-bajnokságon szerzett érmeink:

9 x aranyérem 7 x ezüstérem 28 x bronzérem

SZAC Szezonzáró Ünnepsség 2017
Legeredményesebb versenyzőink


A fenti eredmények alapján idén is megválasztottuk a szezon legeredményesebb versenyzőit haladó és utánpótlás versenyzőink közül is.

LEGEREDMÉNYESEBB lány/nő karate versenyzőink:

1. Dudás Éva
1. Radnóti Bettina
1. Szántai Luca
1. Woog Olívia

* (az 1. helyen négyes holtversenyben)

LEGEREDMÉNYESEBB fiú/férfi karate versenyzőink:

1. Topolyai Máté
2. Woog Arnold
3. Dodok Máté
3. Boros Csaba

* (a 3. helyen holtversenyben)

LEGEREDMÉNYESEBB lány utánpótlás karate versenyzőnk:

Kincses Odett

LEGEREDMÉNYESEBB fiú utánpótlás karate versenyzőnk:

Nagy Alexandru és Tóth Gergely

SZAC Szezonzáró Ünnepsség 2017
SZAC Karate Sportegyesület

KÖSZÖNET NYILVÁNÍTÁS

Hálás köszönet Woog Attilának és az Etna II. Étterem és Pizzéria, hogy idén is vendégül látta csapatunkat gyönyörű környezetben, fantasztikus ételekkel, valamint hogy évek óta támogatja csapatunkat, így hozzájárulva egyre gyarapodó nemzetközi eredményeinkhez!

Ezúton is köszönjük a Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának a rendszeres támogatást, mely lehetővéteszi, hogy legeredményesebb versenyzőink résztvehessenek a világversenyeken és öregbítsék hazánk hírnevét.

Hálás köszönet edzőtársainknak és barátainknak, akik edzésmunkájukkal, és/vagy anyagilag is segítik a munkákat, és hogy ilyen szép eredményeket érhessünk el!

Külön köszönet a Szülőknek, hogy támogatják gyermekeiket a sportolásban és versenyzésben!

És végül de nem utolsó sorban külön köszönet Perényi Sándornénak, aki segíti egyesületünk adminisztratív ügyeit, Kosik Zoltánnak, és a haladóinknak, akik rendszeresen segítik az utánpótlás nevelését!

Az ünnepségen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Shibamori Szeminárium

2017. május 22. - Budapest

Shibamori Shihan 2017. május 22-én Budapesten a 18. kerületben tartott edzést a SZAC Karate SE régi dojójában a Pogány Frigyes Szakgimnázium tornatermében.

Shibamori Szeminárium a 18. kerületben

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a Mesternek pedig a remek edzést!


Decathlon Sportnap - Sportágválasztó

2017. május 21. - Budapest

A SZAC Karate SE is részt vett a 2017. május 21. Soroksáron a Decathlon parkolójában megrendezett Sportágválasztón. A pavilonunkhoz látogató gyerekek és felnőttek megismerkedhettek néhány alapgyakorlattal az érdeklődőbbek pedig pár összetettebb feladatot is kipróbálhattak. Délután egyesületünk karatékái látványos bemutatóval szórakoztatták az összegyült nézőket.

Decathlon Sportnap - Sportágválasztó

A bemutatón készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Köszönjük mindenkinek a részvételt!


Nap Hőse szavazás

2017. május 8-14. - anaphose.digisport.hu

2017. május 8-14. között Woog Arnold vett részt a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának heti szavazásán, míg Radnóti Bettina pedig a havi szavazáson!

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a szavazatokat, Woog Arnoldnak sikerült tovább jutni a havi szavazásra, viszont Bettina sajnos csak a 3. helyen végzett, így sajnos nem jutott be a fináléba.

Legközelebb várhatóan június 2. hetében leszünk újra érdekeltek, amikor is Arnoldra lehet majd szavazni a havi szavazáson, hogy bekerüljön a fináléba és talán az utolsó versenyzőnk is bemutatkozik majd a heti szavazáson.

Köszönjük szépen mindenkinek a szavazatokat!

WOOG ARNOLD - Bemutatkozó videója

RADNÓTI BETTINA - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

VI. Erzsébet Kupa - Nemzetközi WKF Karate Bajnokság

2017. április 29. - Budapest
2 x aranyérem 1 x ezüstérem 3 x bronzérem

A SZAC Karate SE idén csupán 8 versenyzővel vett részt a 2017. április 29-én megrendezett VI. Erzsébet Kupa Nemzetközi WKF karate versenyen, amelyre 5 ország 31 klubjából 435 nevezés érkezett. Ezúttal is igazán színvonalas mezőny mérte össze tudását az 5 tatamin megrendezett bajnokságon, ahol egyesületünk versenyzői is szépen szerepeltek.

Kis csapatunk 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel és 3 ötödik helyezéssel zárta a versenyt.

Érmes versenyzőink
SZAC Karate SE érmes versenyzői


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésWoog Arnoldkumite +76 kg
2. helyezésPutnik Gorankata
3. helyezésCsatlós Botondkumite -76kg
3. helyezésLaczi Leventekata
3. helyezésLaczi Leventekumite +40kg
5. helyezésBoros Csabakumite -52kg
5. helyezésPutnik Gorankumite -38kg
5. helyezésSzekrényesi Lilikumite +45kg

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek! Ügyesek voltatok! Hajrá SZAC! :-)


Wado-kai Magyar Bajnokság 2017 - 3. forduló

2017. április 22. - Budapest
4 x aranyérem 4 x ezüstérem 2 x bronzérem

A SZAC Karate SE ezúttal 13 versenyzővel vett részt a Wado-kai Magyar Bajnokság 3. fordulóján, amelyen összesen 4 arany-, 4 ezüst-, 2 bronz és 1 negyedik helyezést értünk el.

Számunkra ez nem tétverseny volt, sok haladó versenyzőnk nem is indult ezen a versenyen, utánpótlás versenyzőink viszont kitettek magukért. Az eredményeken felül remélhetőleg mindenki hasznos tapasztalatokra tett szert ezúttal is.

Topolyai Máté - uramwashi

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésDudás Évakata (U21)
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésNagy Boldizsárkata
1. helyezésTóth Gergelykata
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésDudás Évakata (felnőtt)
2. helyezésNagy Alexandrukata
2. helyezésPapp Norbertkumite +75kg
3. helyezésDodok Mátékumite -35kg
3. helyezésTopolyai Mátékumite -52kg
4. helyezésBudai Barnabáskumite +35kg

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek!
Ügyesek voltatok! Hajrá SZAC! :-)


Nap Hőse szavazás

2017. április 10-16. - anaphose.digisport.hu

2017. április 10-16. között Csatlós Botond vett részt a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának havi szavazásán, míg Radnóti Bettina pedig a heti szavazáson!

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a szavazatokat, Bettinának sikerült tovább jutni a havi szavazásra, viszont Botond csak a 3. helyen végzett, így sajnos nem jutott be a fináléba.

Legközelebb várhatóan május 2. hetében leszünk újra érdekeltek, amikor is Bettire lehet majd szavazni a havi szavazáson, hogy bekerüljön a fináléba és talán egy új versenyzőnk is bemutatkozik majd a heti szavazáson.

Köszönjük szépen mindenkinek a szavazatokat!

RADNÓTI BETTINA - Bemutatkozó videója

CSATLÓS BOTOND - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

9. WUKF Karate Európa-bajnokság

2017. április 4-9. - Kolozsvár, Románia
3 x aranyérem 2 x ezüstérem 4 x bronzérem

Ismét bravúrosan szerepeltek a SZAC Karate SE versenyzői a 2017. április 5-9. között Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Karate Európa-bajnokságon, hiszen 8 versenyzőnk összesen 3 Európa-bajnoki címmel 2 ezüst-, és 4 bronzéremmel gyarapították éremgyűjteményünket, és emellett további szép helyezéseket értek el.

9. WUKF Karate Európa-bajnokság
SZAC Karate SE versenyzőiDudás Éva a tőle megszokott energiával és precizitással bemutatott formagyakorlataival megérdemelten szerezte meg 2. Európa-bajnoki címét Wado-ryu kata versenyszám kadet - 15-17 éves korosztályában, így 2015-2017 között az összes világversenyt megnyerte ebben a korosztályban, amin elindult (2017 EB., 2016 VB., 2015 EB.)!

Dudás Éva - Kata Európa- és Világbajnok - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Dudás Éva - Wado-ryu kata Európa-bajnokSzántai Luca nagyon szép és energikus formagyakorlatokkal Európa-bajnoki címet szerzett Wado-ryu kata 13-14 éves, mini-kadet korosztályában, mely mellé küzdelemben -50 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett! Kumitében érezhető volt sajnos, hogy a bírók az ellenfelet támogatták, aki végül a döntőt is megnyerte. A bemutatkozás a WUKF kontinens viadalán így is nagyszerűre sikeredett.

Szántai Luca - Wado-ryu kata Európa-bajnok, és kumite Európa-bajnoki bronzérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Szántai Luca - Wado-ryu kata Európa-bajnok, és kumite Európa-bajnoki bronzérmesPénzes Tamás felnőtt Wado-ryu kata versenyszámban megvédte Európa-bajnoki címét, így 2015 óta veretlen maradt ebben a versenyszáman és a 2. kata Világbajnoki címe mellé megszerezte a 2. Európa-bajnoki címét is.
A duplázás ezúttal sajnos nem sikerült, a felkészülés során és az első versenynapon a csapat kumite mérkőzései alatt begyűjtött sérülések miatt nem volt könnyű helytállni az egyéni kategóriákban, egészen véletlenül kumite sorsolás közel sem sikerült egyszerűre a korábbi Európa-bajnokok és Világbajnokok mind egy ágra kerültek..., Tamásnak mindkét kategoriában meg kellett ismételni a Dublini Világbajnokság döntőjét, és ezt követően is a jobb ellenfelek kerültek sorra, míg a másik ágon a helyi versenyző útja sokkal könnyebb volt a döntőig, végül a +85kg küzdelemben a bronzéremig sikerült menetelni, a döntőbejutásnál a kategória későbbi győztese búcsúztatta.
Open (súlycsoport nélküli nyílt) kategóriában a legjobb négy közé jutásnál szintén ezzel a versenyzővel sikerült összeakadni, itt sikerült megszerezni a vezetést, viszont egy együttes találat során és ezt követően végig az ellenfelet támogatták a bírók, így Openben maradt az 5. helyezés, míg az ellenfél ezt a kategóriát is megnyerte. Ami viszont örömteli volt, hogy mindkét kumite versenyszámban sikerült ismét legyőzni a Dublini VB 2. helyezettjét.

Pénzes Tamás - Wado-ryu kata Európa-bajnok, és kumite Európa-bajnoki bronzérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Pénzes Tamás - Wado-ryu kata Európa-bajnok, és kumite Európa-bajnoki bronzérmesTopolyai Máté nem túl szerencsés sorsolással a lista elejéről kezdte a Wado-ryu formagyakorlat versenyszámot, és szép erős katáit a verseny bírái most csak a 2. legjobbnak ítélték, így katában ezüstérmes lett.
Máté kumitében 64-fős tábláról 4 győzelem után csupán a döntőbejutásnál kapott ki a kategória győztesétől, ott is csupán leléptetéssel tudták elvenni a bírók a továbbjutást Mátétól, a három kontakt intésből csupán egy volt jogos, Máté megérdemelten jutott volna a döntőbe és amilyen jó formában volt a győzelem is meglehetett volna, de ekkora mezőnyből a bronzérem is bravúros várakozáson felüli szereplés!

Topolyai Máté - Wado-ryu kata Európa-bajnoki ezüstérmes, és kumite Európa-bajnoki bronzérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Topolyai Máté - Wado-ryu kata Európa-bajnoki ezüstérmes, és kumite Európa-bajnoki bronzérmesWoog Olívia szép pontos formagyakorlatokkal a 15-17 éves kadet korosztály Wado-ryu kata versenyszámának ezüstérmese lett csapattársa Dudás Éva mögött, külön öröm számunkra, hogy egy Európa-bajnokság egyik kategória dobogójának két legmagasabb fogán egyesületünk versenyzői állnak. Olíviának a kumite versenyszám nem sikerült úgy ahogy szerettük volna, lelki gát miatt nem tudta hozni a tőle megszokott teljesítményt, de reméljük idővel sikerül majd ezt a gátat is leküzdeni.

Woog Olívia - Wado-ryu kata Európa-bajnoki ezüstérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Woog Olívia - Wado-ryu kata Európa-bajnoki ezüstérmesLaczi Dávid és Woog Arnold a szegedi Vozár Ferenccel együtt csapat küzdelemben bronzérmet szereztek.

Laczi Dávid - Csapat kumite - Európa-bajnoki bronzérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság Woog Arnold - Csapat kumite - Európa-bajnoki bronzérmes - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Laczi Dávid és Woog Arnold - Csapat kumite - Európa-bajnoki bronzérmesekArnold és Dávid egyéni katában csak rengokai kategóriában tudott részt venni, ahol a többi stílus látványosabb hosszabb katái ellen nem volt sok esély a dobogóra. Arnold 5. Dávid pedig 6. helyen végzett.
Arnoldnak jól ment a kumite, súlycsoportjában az első mérkőzést magabiztosan nyerte, a 2. mérkőzésen viszont vitatható bírói döntéssel sajnos leléptették kontakt ütések miatt. Ugyan megérdemelte volna a továbbjutást, viszont az utóbbi versenyeken egyértelműen körvonalazódott az is, hogy min kell javítani ahhoz hogy még jobb teljesítményt lehessen elérni a komolyabb versenyeken is, és hogy el lehessen kerülni a jogtalan leléptetéseket is.
Dávidból Olíviához hasonlóan vélhetően az Európa-bajnokság súlya miatt nem jött ki az a forma, amit tud, reméljük, hogy még több edzéssel és versenyrutinnal ő is le tudja küzdeni a lelki gátakat és felszabadultabban tud majd küzdeni a nagyobb versenyeken is.

Dodok Máté - 9. WUKF Karate Európa-bajnokság
Dodok Máté - kumite 5., kata 8. helyezésDodok Máté kata versenyszámban 32 fős mezőnyből bejutott a 12 fős elődöntőbe és csupán egy tizeddel maradt le a 6 fős döntőről, így holtversenyben a 8. helyen végzett.
Máté kumite versenyszámban is nagyon szépen menetelt, 64 fős táblából beverekedte magát a legjobb 8 közé és szoros küzdelemben a bírók támogatásával sajnos az ellenfél jutott tovább, de Máté 5. helyezése ekkora mezőnyből így is nagyszerű eredmény.

A Dudás Éva, Szántai Luca, Woog Olívia összeállítású kadet kata csapatunk ezen a versenyen debütált, és sikeresen bejutott a 6-os döntőbe, ahol végül a 6. helyen végeztek az összes karate stílust magában foglaló rengokai mezőnyben. A lányok csupán két hónapja gyakorolnak együtt, reméljük ez az összeállítás a jövőben még jobban összecsiszolódik és a következő világversenyen sikerül még szebb eredményt elérni.


Versenyzőink eredményei:

EURÓPA-BAJNOKAINK:
Dudás Évakata (15-17 éves)
Pénzes Tamáskata (felnőtt)
Szántai Lucakata (13-14 éves)

Ezüstérmesek:
Topolyai Mátékata (13-14 éves)
Woog Olíviakata (15-17 éves)

Bronzérmesek:
Pénzes Tamáskumite (felnőtt +85kg)
Szántai Lucakumite (13-14 éves -50kg)
Topolyai Mátékumite (13-14 éves -55kg)
Laczi Dávidcsapat kumite (18-20 éves)
Woog Arnoldcsapat kumite (18-20 éves)

5. helyezettek:
Dodok Mátékumite (10 éves)
Pénzes Tamáskumite (felnőtt OPEN)
Woog Arnoldkata rengokai (15-17 éves)

6. helyezettek:
Laczi Dávidkata rengokai (15-17 éves)
Dudás Évacsapat kata rengokai (15-17 éves)
Szántai Lucacsapat kata rengokai (15-17 éves)
Woog Olíviacsapat kata rengokai (15-17 éves)

8. helyezett:
Dodok Mátékata rengokai (10 éves)

Köszönjük a részvételhez nyújtott anyagi támogatást Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának, edzőtársainknak és barátainknak!

Köszönjük a sportbiztosítással kiegészített utasbiztosítást a Magyar Posta Biztosítónak és Vinis Gabriellának!

Köszönjük a mestereink Shibamori Kando Shihan, Rostás Tibor Shihan, Rostás Péter és Rostás Gábor mesterek több évtizedes munkáját és támogatását, mely nagyban hozzájárult hogy eljuthassunk arra a szintre, hogy évről évre ilyen szép eredményekkel térhetünk haza a világversenyekről.

Végül de nem utolsó sorban köszönjük az edzőtársainknak a felkészülés során nyújtott segítséget és természetesen a versenyzők családjainak is nagy köszönet jár, hogy minden tekintetben támogatják a versenyzők felkészülését és versenyzését!

Gratulálunk minden versenyzőnek és mindenkinek akinek része volt a sikeres szereplésben! :-)

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!


Wadokarate Országos Bajnokság 2017

2017. március 11. - Kóka
Összesítésben: Összesítés 22 x aranyérem 15 x ezüstérem 8 x bronzérem

A 2017. március 11-én Kókán megrendezett Wadokarate Országos Bajnokságon a SZAC Karate Sportegyesület 32 versenyzője vett részt és ezúttal is remekül szerepeltek versenyzőink hiszen 22 országosbajnoki cím mellett, 15 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek, amivel csapatunk toronymagasan a legeredményesebb csapat lett!

A bajnokság szünetében Szövetségünk fekete övesei felköszöntötték Rostás Tibor Shihant közelgő 50. születésnapja alkalmából. Ezúton is boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk Rostás Tibor Mesternek az egész csapat nevében!

Válogatott versenyzőink számára ez volt az utolsó megmérettetés az április elején megrendezésre kerülő WUKF Európa-bajnokság előtt, szerencsére a legtöbben bíztató formában vannak, reméljük a következő hetekben tudunk még kicsit fejlődni és a lehető legjobb formában léphetünk majd tatamira a kolozsvári EB-n.

Versenyzőink eredményei:

ORSZÁGOS BAJNOKAINK (22!):
1. helyezésBoros Csabakata
1. helyezésBoros Csabakumite
1. helyezésDodok Mátékumite
1. helyezésDudás Évakata
1. helyezésFarkas Tamáskata
1. helyezésFarkas Tamáskumite
1. helyezésKincses Odettkata
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésKosik Zoltánkumite
1. helyezésNagy Boldizsárkata
1. helyezésPénzes Tamáskata
1. helyezésPénzes Tamáskumite
1. helyezésSeres Adriánkumite
1. helyezésSzántai Lucakata
1. helyezésSzekrényesi Lilikata
1. helyezésSzekrényesi Lilikumite
1. helyezésTopolyai Mátékumite
1. helyezésTóth Gergelykata
1. helyezésTutsch Tamáskumite
1. helyezésTutsch Vencelkumite
1. helyezésWoog Arnoldkumite
1. helyezésWoog Olíviakumite

Ezüstérmesek:
2. helyezésBudai Barnabáskumite
2. helyezésDodok Istvánkata
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésLaczi Dávidkumite
2. helyezésNádházi Péterkata
2. helyezésNagy Alexandrukata
2. helyezésOpolcsik Bencekumite
2. helyezésRadnóti Bettinakumite
2. helyezésSkoda Katakumite
2. helyezésSzántai Lucakumite
2. helyezésTopolyai Mátékata
2. helyezésVígh Lucakata
2. helyezésVígh Lucakumite
2. helyezésWoog Arnoldkata
2. helyezésWoog Olíviakata

Bronzérmesek:
3. helyezésCsatlós Botondkumite
3. helyezésKincses Benedekkumite
3. helyezésNagy Alexandrukumite
3. helyezésRadnóti Bettinakata
3. helyezésSeres Adriánkata
3. helyezésTóth Gergelykumite
3. helyezésVáradi Attilakata
3. helyezésVáradi Attilakumite

4. helyezettek:
4. helyezésBudai Barnabáskata
4. helyezésOpolcsik Bencekata
4. helyezésSkoda Katakata
4. helyezésZöllei Adriennkata

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek! Hajrá SZAC! :-)


Nap Hőse szavazás

2017. március 6-12. - anaphose.digisport.hu

2017. március 6-12. között Csatlós Botond vett részt a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának heti szavazásán amit a szavazatok többségének begyűjtésével sikeresen meg is nyert!

Köszönjük szépen mindenkinek a szavazatokat!

CSATLÓS BOTOND - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

Sun-Dome Kupa 2017

2017. március 4. - Ajka
Összesítésben: Összesítés 13 x aranyérem 7 x ezüstérem 8 x bronzérem

2017-es esztendő második versenye a március 4-án Ajkán megrendezett Sun-Dome Kupa - Nemzetközi karate verseny volt, melyen a SZAC Karate Sportegyesület 16 versenyzője vett részt.

Utánpótlás és haladó versenyzőink is nagyon szépen szerepeltek és 13 arany, 7 ezüst és 8 bronz érmet szereztek, amivel csapatunk a házigazdák mögött összesítésben 2. helyen végzett!

A verseny legeredményesebb férfi versenyzője Farkas Tamás a SZAC versenyzője lett, hiszen mind a 4 versenyszámban 1. helyezést ért el!

Versenyzőink egyre jobb formában vannak, ami biztató a március 11-én megrendezésre kerülő Wadokarate Országos Bajnokság, és az április 5-10 között megrendezésre kerülő WUKF Karate Európabajnokság előtt.

Sun-Dome Kupa 2017 - SZAC Karate SE versenyzői
SZAC Karate SE versenyzői a dobogón


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésAsztalos Anett (Honbu)kumite
1. helyezésAsztalos Anettcsapat kumite
2. helyezésAsztalos Anettkata
2. helyezésAsztalos Anettcsapat kumite (rotációs)
3. helyezésBudai Barnabáscsapat kata
3. helyezésDodok Mátékumite
3. helyezésDodok Mátécsapat kata
1. helyezésFarkas Tamáskata
1. helyezésFarkas Tamáskumite
1. helyezésFarkas Tamáscsapat kata
1. helyezésFarkas Tamáscsapat kumite
2. helyezésKincses Benedekkumite
1. helyezésKincses Odettkumite
3. helyezésKincses Odettkata
1. helyezésLaczi Dávidcsapat kata
3. helyezésLaczi Dávidkata
3. helyezésLaczi Dávidkumite
1. helyezésLaczi Leventekumite
1. helyezésMunkácsi Máté (Honbu)kumite
1. helyezésMunkácsi Mátécsapat kumite
2. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésRadnóti Bettinacsapat kumite
2. helyezésRadnóti Bettinakumite
2. helyezésRadnóti Bettinacsapat kata
2. helyezésRadnóti Bettinacsapat kumite (rotációs)
1. helyezésSzántai Lucakumite
2. helyezésSzántai Lucakata
2. helyezésSzántai Lucacsapat kata
3. helyezésTopolyai Mátékata
3. helyezésTopolyai Mátékumite
3. helyezésTóth Gergelycsapat kata
1. helyezésWoog Arnoldcsapat kata
1. helyezésWoog Arnold csapat kumite
3. helyezésWoog Arnoldkumite
1. helyezésWoog Olíviakata
1. helyezésWoog Olíviakumite
1. helyezésWoog Olíviacsapat kumite
2. helyezésWoog Olíviacsapat kata
2. helyezésWoog Olíviacsapat kumite (rotációs)

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek! Hajrá SZAC! :-)


Wado-kai Magyar Bajnokság 2017 - 1. forduló

2017. február 18. - Budapest
5 x aranyérem 7 x ezüstérem 8 x bronzérem

2017-es esztendő első versenye számunkra a február 18-án megrendezett Wado-kai Magyar Bajnokság 2017 - 1. fordulója volt, melyen a SZAC Karate Sportegyesület 17 versenyzője vett részt.

Utánpótlás és haladó versenyzőink is nagyon szépen szerepeltek és 5 arany, 7 ezüst és 8 bronz érmet és 3 negyedik helyezést szereztek, amivel csapatunk összesítésben az 5. helyen végzett!

Több szempontból is fontos verseny volt ez számunkra, hiszen pár versenyzőnk számára ez volt az első verseny a felnőtt mezőnyben, de a legfontosabb, hogy válogatott versenyzőinknek ez egy remek felkészülési verseny volt az áprilisi WUKF Európa-bajnokság előtt, és sokan biztató formát mutatva versenyeztek katában és/vagy kumitében egyaránt. Természetesen mindig van mit csiszolni a technikán, ezért reméljük minden érintett számára kiderült, hogy mit kell leginkább javítani az Európa-bajnokságig.


Versenyzőink eredményei:

Topolyai Máté - uramwashi
1. helyezésDodok Mátékumite
1. helyezésDudás Évakata (U21)
1. helyezésKincses Benedekkumite
1. helyezésMunkácsi Máté (Honbu)kumite
1. helyezésNagy Alexandrukumite
2. helyezésAsztalos Anett (Honbu)kumite
2. helyezésBoros Csabacsapat kata
2. helyezésKincses Odettkata
2. helyezésKincses Odettkumite
2. helyezésSeres Adriáncsapat kata
2. helyezésTopolyai Mátécsapat kata
2. helyezésTóth Gergelykata
2. helyezésTóth Gergelykumite
2. helyezésWoog Arnoldkumite
3. helyezésBoros Csabakata
3. helyezésDodok Mátékata
3. helyezésDudás Évakata (felnőtt)
3. helyezésFarkas Tamáskumite
3. helyezésNagy Alexandrukata
3. helyezésVígh Lucakumite
3. helyezésWoog Arnoldkata
3. helyezésWoog Olíviakata
4. helyezésBoros Csabakumite
4. helyezésNagy Boldizsárkata
4. helyezésWoog Olíviakumite

A versenyen készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk minden versenyzőnek! Ügyesek voltatok! Hajrá SZAC! :-)


NAP HŐSE SZAVAZÁS!

2017. február 13-19. - anaphose.digisport.hu

2017. február 13-19. között Woog Olívia részt vett a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának heti szavazásán, ahol szoros küzdelemben a 2. helyen végzett a szavazatok 32,46 százalékának begyűjtésével, csupán 3%-kal lemaradva az 1. helyről.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a szavazatokat!

WOOG OLÍVIA - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

Nap Hőse szavazás

2017. február 6-12. - anaphose.digisport.hu

2017. február 6-12. között Dodok Máté részt vett a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorának havi szavazásán, ahol a szavazatok 23.87% -ával sajnos csak a 3. helyen zárta a havi szavazást, így sajnos nem jutott be a fináléba.

Köszönjük szépen a támogatást minden szavazónknak!

DODOK MÁTÉ - Bemutatkozó videójaVideók forrása: anaphose.digisport.hu

Nyertes pályázat

2017. február 3. - Budapest

Sikerrel pályáztunk a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Decathlon Sportáruház közös pályázatán, melynek keretében versenyfelkészülésre és képességfejlesztésre használható sporteszközökre beváltható ajándékkártyát nyertünk 90.000 Ft. értékben.

Február 24-én sikeresen be is szereztünk két pár pontkesztyűt, mellyel az ütések és rúgások pontosságát, erejét fejleszthetjük és 6 darab 50 kg ellenállású gumipántot melyekkel a robbanékonyságot, dinamikát, gyorsaságot és erőt szeretnénk majd fejleszteni. Továbbá megrendelés alatt áll még 2 db hajlított ütő/rúgó pajzs is, melyek szintén az ütések és rúgások pontosságát és erősségét hivatottak fejleszteni, ezeket várhatóan március közepétől tudjuk majd használatba venni.

Decathlon sport felszerelés

Ezúton is köszönjük a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Decathlon Sportáruház támogatását!

Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Decathlon Sportáruház


SZAC Övvizsga

2017. január 23. - Budapest

Egyesületünk téli övvizsgáját 2017. január 23-án tartottuk, ahol összesen 27 karatéka tett sikeres övvizsgát.

Csoportkép az oklevelek kiosztása után
Csoportkép az oklevelek kiosztása után (sajnos sokan hiányoznak a képről)


Dodok István5. kyu - kék öv
Boros Csaba6. kyu - zöld öv
Lipcsey Gábor6. kyu - zöld öv
Mihalik Benő6. kyu - zöld öv
Kincses Benedek7. kyu - narancs öv
Kincses Odett7. kyu - narancs öv
Nagy Boldizsár8/B. kyu - citrom öv - 1. csík
Opolcsik Bence8/B. kyu - citrom öv - 1. csík
Tutsch Vencel8/B. kyu - citrom öv - 1. csík
Budai Barnabás8. kyu - citrom öv
Legenyei Máté8. kyu - citrom öv
Tóth Gergely8. kyu - citrom öv
Bácsi Balázs9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Czuhorka Áron9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Fehér Marcell9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Fülöp Zoltán (ifj.) 9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Skoda Kata Felícia9/B. kyu - fehér öv - 3. csík
Czigány Dorottya9. kyu - fehér öv - 2. csík
Iberhalt Kornél9. kyu - fehér öv - 2. csík
Mester Ákos9. kyu - fehér öv - 2. csík
Zöllei Adrienn9. kyu - fehér öv - 2. csík
Bildhauer Barna10. kyu - fehér öv - 1. csík
Bimbó Péter Szilárd10. kyu - fehér öv - 1. csík
Lengyel Levente10. kyu - fehér öv - 1. csík
Rácz Gábor10. kyu - fehér öv - 1. csík
Szász István Áron10. kyu - fehér öv - 1. csík
Wirth Márton10. kyu - fehér öv - 1. csík

Eredményhírdetés a vizsgán
Eredményhírdetés a vizsgán

A vizsgán készült fotók megtekinthetőek a Galéria menüpontban!

Gratulálunk a vizsgázóknak!


Dodok Máté - A hét hőse

2017. január 15. - anaphose.digisport.hu

Legeredményesebb versenyzőink közül Dodok Máté került be másodszor a DIGI Sport - A Nap Hőse című műsorába. Mátéra és 4 másik hősre egy héten át lehetett szavazni.

A csapat összefogásának köszönhetően Máté a szavazatok 41,9%-át összegyűjtve megnyerte a 2017. január 9. és 15. között tartott heti internetes szavazást, így tovább jutott a havi szavazásra, amire várhatóan 2017. február 6. és 12. között kerül sor!

DODOK MÁTÉ - Bemutatkozó videója

Dudás Évá a szavazatok 42,56%-ával sajnos 1,5%-kal lemaradva 2. helyen zárta a havi szavazást, így sajnos nem jutott be a fináléba.

DUDÁS ÉVA - Bemutatkozó videójaVideó forrása: anaphose.digisport.hu


Hírarchívum:

2023 | 2022 | 2021
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011
2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001
2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1993

A 2008-as év előtti hírek és eredmények hiányosak lehetnek, ezért ha régi karatésainknak vannak további eredményeik, fotóik, akkor azt küldjék el nekünk e-mailben és frissítjük az archívumot!
Köszönjük! 

Rövid híreink

13. WUKF Karate Európa-bajnokság

Öt érem a 13. WUKF Karate Európa-bajnokságról

11. WUKF Karate Világbajnokság

Négy érem a 11. WUKF Karate Világbajnokságról

12. WUKF Karate Európa-bajnokság

Nyolc érem a 12. WUKF Karate Európa-bajnokságról

10. WUKF Karate Világbajnokság

Pénzes Tamás Amerikában szerezte meg a 9. és 10. Világbajnoki címét

9. WUKF Karate Világbajnokság

2 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL és 1 bronz-éremmel tért haza Pénzes Tamás a SZAC Karate SE. mestere a 2021. szeptember 23-26. között Romániában megrendezett 9. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményei:
1. kata
1. kumite Open
3. kumite +85kg11. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2019. október 22-27. között Dániában megrendezett 11. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáskumite Open
3. Dodok Mátékata
3. Pénzes Tamáskumite +85kg
3. Szántai Lucakata
5. Dodok Mátékumite
5. Szántai Lucakumite8. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. kilenc versenyzője a 2019. június 18-23. között Szlovákiában megrendezett 8. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.Dodok Mátékumite +155cm12 éves
1.Dudás ÉvakataU21
1.Pénzes Tamáskatafelnott
1.Szántai LucakataU18
1.Szekrényesi LilikataU16
 
2.Boros CsabakataU18
2.Woog OlíviakataU18
 
3.Dudás Évacsapat kataU21
3.Szekrényesi Lilicsapat kataU21
3.Woog Olíviacsapat kataU21
 
4.Dudás Évakata (rengokai)felnott10. WUKF Karate Európa-bajnokság

1 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 2 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. október 23-28. között Máltán megrendezett 10. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Pénzes Tamáskumite
2. Szántai Lucakata
3. Szántai Lucakumite
3. Pénzes Tamáscsapat kumite
4. Dudás Évakata (felnott)
4. Dudás Évakata (U21)
5. Topolyai Mátékumite
7. Topolyai Mátékata7. WUKF Karate Világbajnokság

1 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 3 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. június 12-17. között Skóciában megrendezett 7. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Dudás Évakata (felnott)
2. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékumite
3. Topolyai Mátékata
4. Dudás Évakata (U21)UWK Karate Világbajnokság

2 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 bronz éremmel és 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2017. november 29. és december 3. között Olaszországban megrendezett 2. UWK Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
4. Szántai Lucakata9. WUKF Karate Európa-bajnokság

3 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2017. április 5-9. között Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
1. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékata
2. Woog Olíviakata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
3. Topolyai Mátékumite
3. Laczi Dávidcsapat kumite
3. Woog Arnoldcsapat kumite8. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 1 ezüst és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2016. október 11-16. között Olaszországban megrendezett 8. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáscsapat kumite
2. Pénzes Tamásrotációs csapat kumite
3. Radnóti Bettinakata (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite +60kg (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite open (U21)
5. Radnóti Bettinakumite +60kg (U21)
5. Radnóti Bettinakata Rengokai (U21)
5. Pénzes Tamáskumite +80 kg6. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tértek haza a SZAC Karate SE. versenyzői a 2016. június 14-19 között Dublinban megrendezett 6. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.  Dudás Évakata
1.  Pénzes Tamáskumite
1.  Pénzes Tamáskata
1.  Woog Arnoldkata
1.  Woog Olíviakata
2.  Csatlós Botondcs. kumite
2.  Woog Arnoldcs. kumite
3.  Dodok Mátékata
3.  Radnóti Bettinakumite
3.  Radnóti Bettinakata
3.  Topolyai Mátékata

Sportegyesületünk tevékenységét a Nemzeti Együttműködési Alaptól kapott támogatás segíti.

Nemzeti Együttműködési Alap