VIZSGAANYAG


Magyarországi Wado-Ryu Karate Szövetség hivatalos vizsgaanyaga.

Egyesületünk Wado-Ryu edzője Pénzes Tamás [4. Dan]
a Magyarországi Wado-Ryu Karate Szövetség hivatalos vizsgáztatói körébe tartozik.

A vizsgára bocsájtás feltételei:

  • Rendszeres részvétel az edzéseken
  • Szorgalmas és odaadó edzés munka minden edzésen
  • A Karate-do szellemiségével összeegyeztethető jellem és magatartás (NEM CSAK AZ EDZÉSEKEN!)
  • Nincs elmaradás a szövetségi tagdíjakkal és a tanfolyami díjakkal sem
  • Letelt az utolsó vizsga óta a minimális kivárási idő.
    Viszont ez önmagában nem jelenti azt, hogy mindenki rögtön elég felkészült is lenne a következő fokozat megszerzésére ahogy eltelt a kivárási ideje! Ez csupán a kiemelkedő tehetséggel és szorgalommal rendelkező karatésokra érvényes. A vizsgára akkor érdemes jelentkezni, amikor a vizsgaanyag minden technikáját magabiztosan elsajátította a karatéka.
  • A vizsgára való jelentkezéshez mindig szükséges a Mestered beleegyezése, ajánlása is, főleg abban az esetben, ha esetleg más Mesternél, például a szövetség nyári edzőtáborában kívánasz vizsgát tenni, legyen ez kyu-vizsga, vagy dan-vizsga!

IWKU logó

Gyermek és felnőtt fokozatok:

A fokozatok megszerzését illetően némi eltérés van a gyerekek és a felnőttek között. A gyerekek fiatal korban olyan készségekre és képességekre tehetnek szert, amire felnőtt korban már csak korlátozottabban van lehetőség, ezért a gyerekek oktatása során sokkal ezek fejlesztésére sokkal nagyobb hangsúlyt fordítunk, és az életkori sajátosságokból adódóan sem várható el a technikák tökéletes precizitással és erőbedobással történő kivitelezése.

A felnőtteknél is fontos szerepet kap a készségek és képességek fejlesztése és fenntartása, viszont a technikák csiszolása és a harcművészeteket jellemző viselkedésforma és gondolkodás sokkal nagyobb hangsúlyt kap mint a gyerekeknél .

A fent említett okokból kifolyólag a gyerekeknél köztes fokozatok beiktatása mindenképpen fontos! Ez által átlagos esetben a gyerekek is évente egyszer új fokozatra léphetnek, de ezek a fokozatok nem jelentenek minden esetben új övszínt. Nagyon fontos hogy a gyerekekbe ne tápláljunk olyan reményeket, hogy minden vizsgán új színű övet szerezhetnek, mert az esetek többségében kudarcként éri őket a következő fokozat a csík megszerzése, ahelyett. hogy örömmel fogadnák!

Azoknál a gyerekeknél akik rendszeresen versenyeznek különben is fontos, hogy a velük azonos képességű gyerekekkel együtt versenyezzenek, és ne tegyük ki őket felesleges kudarcoknak!A megszerzett övszín és a hozzá kötődő elvárások:

Ne feledd, nem csupán a vizsgán kell jól teljesítened, egy új fokozat megszerzése után minden edzésen a fokozatodnak megfelelő elvárásokat teljesítened kell, mind fizikai mind szellemi értelemben!

Ahogy egyre magasabb fokozatot érsz el, úgy egyre nagyobb odaadással és egyre pontosabban, erősebben kell a gyakorlatokat végrehajtanod, ezzel példát mutatva az alacsonyabb fokozatú társaidnak! Példamutató magatartásoddal segíted mestered munkáját, és te magad is jobban fogsz fejlődni!
 

VIZSGAANYAG


10. kyu - fehér öv - 1 csík

9. kyu - fehér öv - 2 csík

9/b kyu - fehér öv - 3 csík

8. kyu - citrom öv

8/b kyu - citrom öv - 1 csík

7. kyu - narancs öv

7/b kyu - narancs öv - 1 csík

6. kyu - zöld öv

6/b kyu - zöld öv - 1 csík

5. kyu - kék öv

5/b kyu - kék öv - 1 csík

4. kyu - lila öv

3. kyu - barna öv

2. kyu - barna öv

1. kyu - barna öv

1. dan - fekete öv

2. dan - fekete öv

3. dan - fekete öv

4. dan - fekete öv


Facebook

Rövid híreink

UWK Karate Világbajnokság

2 VILÁG-BAJNOKI CÍMMEL 2 bronz éremmel és 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2017. november 29. és december 3. között Olaszországban megrendezett 2. UWK Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
4. Szántai Lucakata9. WUKF Karate Európa-bajnokság

3 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2017. április 5-9. között Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
1. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékata
2. Woog Olíviakata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
3. Topolyai Mátékumite
3. Laczi Dávidcsapat kumite
3. Woog Arnoldcsapat kumite8. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 1 ezüst és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2016. október 11-16. között Olaszországban megrendezett 8. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáscsapat kumite
2. Pénzes Tamásrotációs csapat kumite
3. Radnóti Bettinakata (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite +60kg (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite open (U21)
5. Radnóti Bettinakumite +60kg (U21)
5. Radnóti Bettinakata Rengokai (U21)
5. Pénzes Tamáskumite +80 kg6. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tértek haza a SZAC Karate SE. versenyzői a 2016. június 14-19 között Dublinban megrendezett 6. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.  Dudás Évakata
1.  Pénzes Tamáskumite
1.  Pénzes Tamáskata
1.  Woog Arnoldkata
1.  Woog Olíviakata
2.  Csatlós Botondcs. kumite
2.  Woog Arnoldcs. kumite
3.  Dodok Mátékata
3.  Radnóti Bettinakumite
3.  Radnóti Bettinakata
3.  Topolyai Mátékata5. Erzsébet Kupa - Nemzetközi WKF Karate Bajnokságon

Az 5. Erzsébet Kupa Nemzetközi WKF karate bajnokságon 6 ország 30 klubjának 400 versenyzője lépett tatamira. Versenyzőink 2 arany, 1 ezüst és 6 bronz éremmel zárták a napot, mely igazán szép eredmény életük első nemzetközi WKF versenyén.


Wadokarate Országos Bajnokság 2016

A 2016. 04. 03.-án Kókán megrendezett Wadokarate Országos Bajnokságon egyesületünket 26 versenyző képviselte. Versenyzőink 18 arany, 8 ezüst, 6 bronz éremmel összesítésben is az élen végeztek.


Wado-kai Magyar Bajnokság 2016 - 2. forduló

Versenyzőink 2 arany, 2 bronz érem mellé 4 negyedik helyezést gyűjtött be.


23. Banzai Kupa - Nemzetközi Karate Bajnokság

A vártnál eredményesebben szerepeltek versenyzőink idei első nemzetközi versenyükön a 23. Banzai Kupán Romániában! 10 versenyzőnk 2 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmet szerzett.


Wado-kai Magyar Bajnokság 2016 - 1. forduló

Maroknyi csapatunk remekül szerepelt idei első versenyén, 7 versenyzővel 5 arany, 2 ezüst és egy 4. helyezést értünk el.