HÍREINK


2018-2019-es Szezonzáró ünnepség

2019. szeptember 9. - Budapest

2019. szeptember 9-én pénteken tartottuk a 2018/2019-es évad záróünnepségét, ezúttal a lezárt szezon kicsit hosszabb volt mint 1 esztendő, hiszen a utolsó szezonzárónkat a 2018 júniusában megrendezett WUKF Világbajnokság elött rendeztük, míg az ideit a 2019-es Világbajnopkság után, tulajdonképpen már a 2019/2020-as szezonnyitó ünnepsége is volt egyben.

A SZAC Karate Sportegyesület 2018/2019-es versenyszezonban 13 versenyen vett részt, ahol versenyzőink összesen 192 érmet szereztek:

74 x aranyérem 60 x ezüstérem 58 x bronzérem


Melyből 12 érem a 2018-as és a 2019-es WUKF Karate Világbajnokságon született:

5 x aranyérem 5 x ezüstérem 2 x bronzérem

Melyből 5 érem a 2018-as WUKF Karate Európa-bajnokságon született:

1 x aranyérem 2 x ezüstérem 2 x bronzérem


SZAC Szezonzáró Ünnepség 2019
Legeredményesebb versenyzőink


A fenti eredmények alapján idén is megválasztottuk a szezon legeredményesebb versenyzőit haladó és utánpótlás versenyzőink közül is.

LEGEREDMÉNYESEBB lány/nő karate versenyzőink:

1. Szántai Luca
2. Dudás Éva
3. Szekrényesi Lili
3. Woog Olívia

* (a 3. helyen holtversenyben)

LEGEREDMÉNYESEBB fiú/férfi karate versenyzőink:

1. Dodok Máté
2. Topolyai Máté
3. Boros Csaba

LEGEREDMÉNYESEBB lány utánpótlás karate versenyzőink:

1. Czigány Panna
2. Gera Eszter
3. Kincses Odett

LEGEREDMÉNYESEBB fiú utánpótlás karate versenyzőink:

1. Nagy Alexandru
2. Gera Sándor
3. Budai Barnabás
3. Tóth Gergely

* (a 3. helyen holtversenyben)

LEGEREDMÉNYESEBB újonc karate versenyzőnk:

Csákvári Bianka

SZAC Szezonzáró Ünnepség 2019
SZAC Karate Sportegyesület

KÖSZÖNET NYILVÁNÍTÁS

Hálás köszönet Woog Attilának és az Etna II. Étterem és Pizzéria, hogy idén is vendégül látta csapatunkat gyönyörű környezetben, fantasztikus ételekkel, valamint hogy évek óta támogatja csapatunkat, így hozzájárulva egyre gyarapodó nemzetközi eredményeinkhez!

Ezúton is köszönjük a Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának a rendszeres támogatást, mely lehetővéteszi, hogy legeredményesebb versenyzőink résztvehessenek a világversenyeken és öregbítsék hazánk és persze a 18. kerület hírnevét.

Hálás köszönet edzőtársainknak és barátainknak, akik edzésmunkájukkal, és/vagy anyagilag is segítik a munkákat, és hogy ilyen szép eredményeket érhessünk el!

Külön köszönet a Szülőknek, hogy támogatják gyermekeiket a sportolásban és versenyzésben!

És végül de nem utolsó sorban külön köszönet Perényi Sándornénak, aki segíti egyesületünk adminisztratív ügyeit, Kosik Zoltánnak, és a haladóinknak, akik rendszeresen segítik az utánpótlás nevelését!


WUKF Karate Világbajnokság

2019. június 18-23. - Pozsony, Szlovákia
5 x aranyérem 2 x ezüstérem 1 x bronzérem

A SZAC Karate Sportegyesület 9 versenyzővel (Boros Csaba, Dudás Éva, Dodok Máté, Nagy Alexandru, Szántai Luca, Szekrényesi Lili, Tutsch Vencel, Woog Olívia, Pénzes Tamás) vett részt a 2019. június 18-23. között Pozsonyban megrendezett WUKF Karate Világbajnokságon, melyre 83 szervezet több mint 2.300 versenyzőt nevezett. Versenyzőink 5 egyéni világbajnoki címmel, 2 egyéni világbajnoki ezüstéremmel és 1 csapat világbajnoki bronzéremmel ismét várakozáson felül teljesítettek.


Versenyzőink eredményei:

VILÁGBAJNOKDodok Mátékumite +155cm12 éves
VILÁGBAJNOKDudás ÉvakataU21
VILÁGBAJNOKPénzes Tamáskatafelnőtt
VILÁGBAJNOKSzántai LucakataU18
VILÁGBAJNOKSzekrényesi LilikataU16
 
Világbajnoki ezüstérmesBoros CsabakataU18
Világbajnoki ezüstérmesWoog OlíviakataU18
 
Világbajnoki bronzérmesDudás Évacsapat kataU21
Világbajnoki bronzérmesSzekrényesi Lilicsapat kataU21
Világbajnoki bronzérmesWoog Olíviacsapat kataU21
 
4. helyezésDudás Évakata (rengokai)felnőtt
 
5. helyezésBoros CsabakumiteU18
5. helyezésNagy Alexandrukumite10 éves
5. helyezésPénzes Tamáskumite +85felnőtt
5. helyezésPénzes Tamáskumite Openfelnőtt
5. helyezésPénzes Tamáscsapat kumitefelnőtt
5. helyezésSzántai LucakumiteU18
 
8. helyezésNagy Alexandrukata10 éves


Részletes beszámoló:

2019. június 18. - kedd

Mindenki szerencsésen megérkezett Pozsonyba, a szállás elfoglalása nem volt egyszerű, de szerencsére vettük az első akadályt, és már rohantunk is a regisztrációra és a mérlegelésre, ahol a magyar csapat másik fele már várt bennünket. A regisztráció egész gördülékenyen ment, és a mérlegelésnél is mindenki hozta a kategóriájának megfelelő súlyt vagy magasságot.


2019. június 19. - szerda

Délelőtt 9-11 óra között részt vettünk Shibamori Shihan szemináriumán, a Mester rendesen meg dolgoztatott bennünket. A szeminárium után volt még lehetőségünk a szomszédos tükrös teremben csapat és egyéni kata gyakorlásra ezt követően a versenyzők részére pihenés és városnézés volt a program. Regisztrált edzőink pedig délután edzői szemináriumon vettek részt.


2019. június 20. - csütörtök

Csütörtökön az U21-es kata csapatunk Dudás Éva, Szekrényesi Lili, Woog Olívia nagyon szép katákkal megszerezték a Magyar Csapat első érmét, 3. helyen végeztek! Délután a csapat kumite versenyszámokban voltunk érdekeltek, a Balla Zoltán, Munkácsi Máté, Pénzes Tamás, Szabó Zoltán összeállítású kumite csapat az angol csapat legyőzése után a román csapattal mérkőzött az elődöntőbe jutásért. Sajnos érezhető volt, hogy a bírók minden mérkőzésen inkább a román csapatot támogatják, és minden mérkőzésünknél elvettek pár pontot a magyar versenyzőktől, az állás az utolsó másodpercekig döntetlen volt, amikor az utolsó támadás egyértelmű hárítása után sikerült megszereznünk a döntő pontot, egy tiszta találattal, de a bírók mégis a román csapatnak adtak pontot, így sajnos nem jutottunk be a biztos érmet jelentő elődöntőbe.

Csütörtökön este 9 órakor kezdődött a felnőtt OPEN kumite kategória, amiben Pénzes Tamás indult egyedüli magyarként 64-es tábláról. Az első három mérkőzést magabiztosan sikerült is megnyerni és sikerült bejutni a legjobb 8 közé. A elődöntőbe jutásért a többszörös Világ és Európa-bajnok angol versenyzővel kellett megmérkőzni este 11-kor. A mérkőzés első fele egészen kiegyenlített volt, a szabályok értelmében az angol versenyzőt le is akarták léptetni, de a mérkőzés vezető ezt nem akarta megtenni, és persze mi sem, így akartunk győzni. Ezt követően viszont már a pontozás is elég egyoldalúvá vált és érezhető volt, hogy bármit teszünk az angol versenyző fog nyerni, ami ennél is sajnálatosabb volt, hogy egy Tamás tiszta mawashi találatára ráfogott az ellenfél és kicsavarta a térdét, ami sajnos a verseny hátralevő részében gondot okozott.


2019. június 21. - péntek Pénteken az egyéni kata versenyszámok következtek.

Nagy Alexandru a 10 éves korosztályban nagyon szépen katázott és a hatalmas mezőnyben sikerült bejutni a 12 fős elődöntőbe. A döntőbe jutás már csupán 1-2 tizeden múlt, Alex első világbajnokságán az igen előkelő 8. helyen végzett.

Dodok Máté a 12 éves korosztályban szintén nagyon szépen katázott és a mezőnyt elnézve neki is ott kellett volna lenni a legjobb 12 versenyző között, 5 fős holtverseny alakult ki az elődöntőbe jutásért, ami Mátét is érintette, de sajnos éppen lecsúszott a továbbjutásról.

Alex és Máté eredménye azért is kimagasló, mert az ő korosztályukban az összes karate stílus képviselői egy kategóriában versenyeznek.

Az U16-os korosztálytól a fő stílusok versenyszámai már külön kerülnek megrendezésre, ezúttal az összes ilyen korosztályban a korábbi éveknél jóval nagyobb és erősebb mezőny mérte össze tudását.

Boros Csaba az U18-as Wado-ryu kata versenyszámban magabiztos szép katák bemutatásával, felülmúlta önmagát is, és megérdemelten lett ezüstérmes!

Szekrényesi Lili U16-os Wado-ryu kata versenyszámban szintén szép és erős katákkal magabiztosan utasította maga mögé az összes többi versenyzőt és élete első világversenyen Világbajnoki címet szerzett.

Szántai Luca és Woog Olívia az U18-as Wado-ryu kata versenyszámban az elődöntben azonos pontszámmal az élen jutottak be a 6 fős döntőbe, szerencsére a vezetésüket megtartották, Szántai Luca lett a kategória Világbajnoka, Woog Olívia pedig világbajnoki ezüstérmes lett!

Dudás Éva U21-es Wado-ryu kata versenyszám elődöntőjében a tőle elvárható szép kata bemutatását követően az élen végzett és megnyugtató előnnyel várhatta a vasárnapi döntőt.

Pénzes Tamás a felnőtt Wado-ryu kata versenyszámban szintén megnyugtató előnyt gyűjtve az élről várhatta a vasárnapi döntőt.


2019. június 22. - szombat

A szombati versenynapot a gyerekek rotációs csapat kumite versenyszámaival kezdtük. A Dodok Máté, Putnik Gorán, Tutsch Vencel, Nagy Alexandru összeállítású csapatunk sajnos az első meccset kicsit túlizgulta és kiesett, pedig bennünk volt a tovább jutás és akár az éremszerzés lehetősége is.

Nagy Alexandru az egyéni kumite versenyszámában élete első világbajnokságán 64 fős tábláról bejutott a legjobb 8 közé, és csupán 1 mérkőzés hiányzott az éremszerzéshez, de itt egy jóval magasabb és igen felkészült versenyzővel akadt össze, akit sajnos nem sikerült legyőzni, de Alex eredménye így is mindenképpen dicséretre méltó.

Tutsch Vencel sikerrel vette az első mérkőzést és magabiztosan legyőzte első ellenfelét, a 2. fordulóban viszont sajnos nem igazán jött ki a lépés és nem sikerült a továbbjutás.

Szekrényesi Lili nagyon szoros mérkőzésen hatalmas küzdelemben kiharcolta a továbbjutást, de a 2. fordulóban neki sem sikerült tovább jutnia, de Lili a kata világbajnoki címmel és a csapat kata bronzéremmel így is bőven várakozásainkon felül teljesített. Szántai Lucának is sikerült, hoznia az első mérkőzést, de sajnos az elődöntőbe jutás már nem jött össze.

Woog Olívia igen szoros küzdelmet vívott első ellenfelével, akit le is győzött volna, ha a bírók is a helyzet magaslatán vannak. Az állás igen szoros volt, Olívia vezetett, és amikor az ellenfél újabb támadását is sikerült megkontrázni, ezt követően az ellenfél még egy nagy ütést bevitt Olívia orrára, ami mindenképpen intést érdemelt volna. Hosszas ápolás után Olívia vérző orra ellenére ippont adtak erre a szabálytalan támadásra, és így az ellenfél jutott tovább, majd megnyerte a súlycsoportot. Hiába tettük szóvá az esetet a bíróknál, nem lehetett megmásítani a döntést, pedig még az orrtörés gyanúja is felmerült a versenyorvosnál, csak a röntgen után derült ki, hogy szerencsére nincs ekkora baj.

Pénzes Tamás a felnőtt +85-kg-os kategóriában sérülése ellenére vállalta a küzdelmeket, a 16 közé jutásnál sikerült legyőznie azt a többszörös Világbajnok angol versenyzőt, aki a sérülést okozta és akivel Open versenyszámban az elődöntőért küzdöttek. A 8 közé jutás már egy kicsit könnyebb volt. Ebben a versenyszámban is a 4 közé jutás következett egy román versenyző ellen, de a bírók olyan szinten adták neki a pontokat a védett és 20 centire lévő támadásokra, hogy itt sem volt esély az továbbjutásra és az éremszerzésre. A román ellenfél megnyerte a kategóriát.

Dodok Máté a 12 éves 150 cm feletti kumite kategóriában hozta meg számunkra a szombati nap legszebb eredményét. 64 fős tábláról magabiztos győzelmekkel menetelt és bejutott a legjobb 4 közé, ekkor már nagyon örültünk, mert tudtuk, hogy már biztos az érem. A másik 3 versenyzőt elnézve tudtuk, hogy az elődöntő lesz a nehezebb, de Máté remek időzítéssel, és villámgyors pontos technikákkal 5-0-ra hozta az elődöntőt, és ezt követően a döntőben már csak egy kellemetlen és szokatlanabb stílusú versenyzővel kellett megmérkőzni, Máté a döntőben is nagyon okosan, küzdött, figyelt a megbeszélt taktikára és a döntőt is 5-0 arányban megnyerte. Az ellenfél utolsó szabálytalan próbálkozását követően Máté ápolásra is szorult, és nem is tudta pontosan, hogy mi lett a végeredmény. Dodok Máté korosztálya 150 cm feletti kategóriájának kumite Világbajnoka lett egy igen népes mezőnyben! :-)


2019. június 23. - vasárnap Vasárnapra már csak a junior és felnőtt döntők maradtak, illetve néhány kata versenyszámban a nagyszámú indulók miatt a selejtezőkre is csak az utolsó napon került sor.

Dudás Éva gyönyörű katával megerősítette vezetését és az U21-es női Wado-ryu kategória Világbajnoka lett, így 2016 és 2017 után immár harmadszor állhatott fel a világbajnoki dobogó legfelső fokára.

Dudás Éva a felnőtt rengokai kategóriában is remekül szerepelt, már az is hatalmas eredmény, hogy ilyen nagy mezőnyben bejutott a 6 fős döntőbe, és itt végül épp csak lemaradt a dobogóról, 4. helyezést ért el!

Pénzes Tamás a felnőtt Wado-ryu kategóriájának döntőjében tovább tudta növelni előnyét és megszerezte 6. világbajnoki címét. Tamás így Wado-ryu katában 5 egymást követő világbajnokságon állhatott a dobogó legfelső fokára.Köszönetnyilvánítás:

Ezúttal is szeretnénk elsőként köszönetet mondani a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség fő Instruktorainak Shibamori Kando Shihannak és Rostás Tibor Shihannak, valamint Rostás Gábor és Rostás Péter mestereknek, akik az elmúlt évtizedek során rengeteget tettek, azért hogy Wado-ryu kata versenyszámokban ennyire erősek és eredményesek lehessünk. Köszönjük, hogy a Szövetség támogatta versenyzőink részvételét a WUKF Világbajnokságon.

Köszönet Szabó Zoltánnak, Szántai Lászlónak, akik Pénzes Tamással együtt segítették a versenyzőket.

Köszönjük Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatását is, melynek köszönhetően ezúttal ilyen nagy csapattal tudtunk részt venni a szlovákiai Világbajnokságon.

Köszönet Vinis Gabriellának és a Magyar Posta Biztosítónak a sportbiztosítással kiegészített utasbiztosításainkért.

Köszönet továbbá a szülőknek, hozzátartozóknak, hogy támogatják a versenyzőinket a sportolásban és a versenyzéssel járó nehézségekben.

Köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon segítette versenyzőink szereplését, kölcsön versenyruhákkal, nemzeti melegítőkkel, egyéb felszerelésekkel.

És persze, köszönet minden edzőtársnak, akik segítették versenyzőink felkészülését!

Köszönet mindenkinek a szurkolásért!

Végül, de nem utolsó sorban ezúton is szeretnénk gratulálni minden magyar versenyzőnek az elért eredményekért és a sportszerű helytállásért!

HAJRÁ MAGYAROK!

HAJRÁ SZAC!

Fotók hamarosan...


WKF Magyar Bajnokság 2019

2019. május 25-26. - Budapest
2 x aranyérem 2 x ezüstérem 2 x bronzérem

Egyesületünk 2019. május 25-26-án 5 versenyzővel vett részt a WKF Magyar Bajnokságon, mely hazai tekintetben a legrangosabb karate verseny, melynek megfelelően idén rekord számú több mint 1000 nevezés érkezett be, az ország legerősebb karate egyesületeitől.

Ezen a rangos versenyen várakozásainkon felüli eredményt értek el versenyzőink, hiszen 2 arany, 2 ezüst, 2 bronz érem és 2 ötödik helyezés ilyen erős mezőnyben nagyon komoly eredmény!

Dodok Máté a 12 éves haladó kumite -45kg-os kategóriában magabiztosan menetelt és WKF kumite Magyar Bajnoki címet szerzett, a dobogón mögötte az MTK, BVSC és Vasas versenyzői végeztek, ami mutatja, hogy ez az eredmény igazán kimagasló!
Dodok Máté kata versenyszámban éppen csak lecsúszott a dobogóról, 5. helyen végzett Putnik Goránnal együtt.

Nagy Alexandru a 10 éves korosztályban 4 magabiztos győzelemmel (5:0, 5:0, 5:0, 4:1) WKF kata Magyar Bajnoki címet szerzett, a döntőben az UTE versenyzőjét győzte le! Alex kumite versenyszámban 2. helyezést ért el, csupán az MTK versenyzője tudta legyőzni 1:0-ra, pedig Alexnak több tiszta találata is volt, de mindig csak egy bíró látta a találatot, így a vezető bíró nem tudta találatait ponttal jutalmazni.

Szántai Luca junior korosztály (16-17 éves) kata és kumite -53kg kategóriájában is 3. helyezést ért el!

Papp Norbert a 30 év feletti felnőttek +75kg kategóriájában 2. helyezést ért el.

WKF Magyar Bajnokság 2019 - SZAC Karate SE Magyar Bajnokai edzőjükkel
WKF Magyar Bajnokság 2019 - SZAC Karate SE Magyar Bajnokai edzőjükkel

Versenyzőink eredményei:

MAGYAR BAJNOKDodok Mátékumite -45kg
MAGYAR BAJNOKNagy Alexandrukata
 
2. helyezésNagy Alexandrukumite -30kg
2. helyezésPapp Norbertkumite +30 +75kg
 
3. helyezésSzántai Lucakata
3. helyezésSzántai Lucakumite -53kg
 
5. helyezésDodok Mátékata
5. helyezésPutnik Goránkata


Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre, hogy ilyen erős mezőnyben ilyen remekül helytálltak, reméljük, hogy a közelgő Világbajnokságon is sikerül majd eredményesen szerepelni.

Köszönet minden edzőtársnak, akik a segítették a felkészülést!


Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 3. forduló

2019. május 12. - Budapest
Összesítésben: Összesített pontverseny 10 x aranyérem 10 x ezüstérem 8 x bronzérem

Egyesületünk 2019. május 12-én részt vett a Wado-kai Magyar Bajnokság 3. fordulóján, melyre 14 egyesület 380 nevezése érkezett be.

Csapatunk 20 versenyzővel vágott neki a bajnokság utolsó fordulójának és ezúttal is igen kiemelkedő eredménnyel zártuk a versenyt, hiszen versenyzőink 10 arany, 10 ezüst, 8 bronz és 6 negyedik helyezést értek el!

Mint a legtöbb versenyen ezúttal is voltak vitatható döntések, de ez a mi szempontunkból leginkább a kata versenyszámok alatt volt hátrányos, hiszen kumite esetén 1-1 hibát könnyebb visszahozni. Kata versenyszámok alatt tehát éhány esetben a mi szemünknek kevésbé szép katát bemutató versenyző vagy csapat jutott tovább, néhol csak egy zászlón múlt, a pontozásos kategóriákban 1-2 bíró valóságtól és a többiektől teljesen eltérő pontja vitte el versenyzőinktől a továbbjutás vagy a jobb helyezés lehetőségét.

Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 3. forduló - SZAC Karate SE csapata
Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 3. forduló - SZAC Karate SE csapata

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésCzigány Pannakumite
1. helyezésCsáki Csongorkumite
1. helyezésGera Sándorkata
1. helyezésMunkácsi Mátékumite -75
1. helyezésMunkácsi Mátékumite +75
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésPutnik Gorankata
1. helyezésSzabó Zoltánkumite
1. helyezésTóth Gergelykata
1. helyezésTóth Gergelykumite
 
2. helyezésBudai Barnabáskumite
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésDodok Mátékumite
2. helyezésGera Sándorkumite
2. helyezésKincses Odettkumite
2. helyezésNagy Alexandrukumite
2. helyezésNagy Boldizsárkata
2. helyezésSzántai Lucakata
2. helyezésTopolyai Mátékumite
2. helyezésWoog Olíviakumite
 
3. helyezésBoros Csabakumite
3. helyezésBudai Barnabáscsapat kata
3. helyezésCzigány Pannakumite
3. helyezésDodok Mátécsapat kata
3. helyezésGera Sándorcsapat kata
3. helyezésKincses Odettkata
3. helyezésNagy Alexandrucsapat kata
3. helyezésNagy Boldizsárcsapat kata
3. helyezésSzántai Lucakumite
3. helyezésTóth Gergelycsapat kata
3. helyezésTutsch Vencelkumite
3. helyezésWoog Olíviakata
 
4. helyezésCzigány Pannakata
4. helyezésDudás Évakata
4. helyezésDudás Évacsapat kata
4. helyezésGera Eszterkumite
4. helyezésPutnik Goránkumite
4. helyezésSzekrényesi Lilicsapat kata
4. helyezésWoog Olíviakata
4. helyezésWoog Olíviacsapat kata


Ezúttal is köszönjük minden versenyzőnknek a remek helytállást és a sportszerű magatartást. Köszönet a szülőknek is, hogy lehetővé tették a versenyzők részvételét.

Köszönet minden edzőtársnak, akik a segítették a felkészülést, és külön köszönet Kosik Zoltánnak, Szántai Lászlónak és Seres Adriánnak, akik a helyszínen segítették a versenyzőket.


VIII. Erzsébet Kupa - Nemzetközi WKF karate verseny

2019. április 27. - Budapest
1 x aranyérem 4 x ezüstérem 3 x bronzérem

A SZAC Karate Sportegyesület 7 versenyzővel vett részt az Erzsébet Kupa elnevezésű nemzetközi WKF karate bajnokságon!

Idei eddigi legnehezebb megmérettetésünk volt, hiszen közel 40 egyesület 500 egyéni nevezése érkezett be a versenyre. A magyar csapatok mellett román, szlovák és ukrán csapatok erősítették az amúgy is színvonalas mezőnyt.

7 versenyzőnk 1 arany, 4 ezüst, 3 bronzéremmel és 2 ötödik helyezéssel abszolút várakozásainkon felül teljesítettek és ha valaki a versenyt megelőzően ilyen eredmény listát tesz elénk az induló csapatok és a sorsolás ismeretében, akkor rögtön aláírtuk volna.
Mindemellett fontos megjegyezni, hogy Nagy Alexandru és Putnik Gorán kata döntője is csak egy picin múlt, hiszen mindketten 2-3 arányban veszítették el a döntőt, míg Woog Olívia kumite döntője is nagyon szoros volt, a mérkőzés 2 percéből, nagyjából 1:50 percig vezetett, de legfontosabb, hogy hosszú idő óta most sikerült talán a legjobb teljesítményt nyújtania komoly ellenfelekkel szemben is.


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésMunkácsi Mátékumite
 
2. helyezésBoros Csabakumite
2. helyezésNagy Alexandrukata
2. helyezésPutnik Goránkata
2. helyezésWoog Olíviakumite
 
3. helyezésBudai Barnabáskata
3. helyezésNagy Alexandrukumite
3. helyezésWoog Olíviakata
 
5. helyezésPutnik Goránkumite
5. helyezésSzekrényesi Lilikata


Gratulálunk minden versenyzőnek!
Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 2. forduló

2019. április 7. - Budapest
5 x aranyérem 6 x ezüstérem 3 x bronzérem

Egyesületünk 2019. április 7-én részt vett a Wado-kai Magyar Bajnokság 2. fordulóján, melyre 16 egyesület 300 versenyzőjének több mint 500 nevezése érkezett be.

Ezúttal több éremesélyes versenyzőnk is hiányzott a csapatból, ráadásul mivel az 1. fordulón 6 utánpótlás kategóriát megnyertek versenyzőink, ezért ők a 2. és 3. fordulón már csak a haladók között indulhatnak...

Természetesen sejtettük hogy a citrom és narancs öves versenyzők az esélytelenek nyugalmával indulhatnak a kék, lila, barna övesek között, de azért volt, aki így is vállalta a megmérettetést, és becsülettel helytállt.

Sajnos ezúttal a bíráskodás is alulmaradt a megszokotthoz képest, ami szintén kihatott az eredményekre is kata és kumite versenyszámokban egyaránt, mivel vasárnap több más verseny is volt, így küzdőterenként csak 3 bírót tudtak delegálni a szervezők.

Csapatunk a fenti körülményeknek köszönhetően a megszokottnál szerényebb eredménylistát hozott össze, 5 arany, 6 ezüst, 3 bronz és 5 negyedik helyezés most összesítésben a 6. helyhez volt elegendő, de ezen eredmények, a körülmények ismeretében nagyon értékesek!

Külön köszönet és elismerés azon versenyzőknek akik a verseny előtt részt vettek Shibamori Shihan szemináriumán is.

Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 2. forduló - SZAC Karate SE csapata
Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 2. forduló - SZAC Karate SE csapata

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBudai Barnabáskumite
1. helyezésGera Eszterkumite
1. helyezésGera Sándorcsapat kata
1. helyezésNagy Alexandrucsapat kata
1. helyezésNagy Boldizsárcsapat kata
1. helyezésPutnik Gorankata
1. helyezésSzabó Zoltánkumite
 
2. helyezésDudás Évakata
2. helyezésGera Eszterkata
2. helyezésGera Sándorkumite
2. helyezésMunkácsi Mátékumite
2. helyezésNagy Boldizsárkata
2. helyezésZöllei Andráskumite
 
3. helyezésBoros Csabakumite
3. helyezésCzigány Pannacsapat kata
3. helyezésGera Esztercsapat kata
3. helyezésSzabó Zoltánkumite
3. helyezésZöllei Adrienncsapat kata
 
4. helyezésCzigány Pannakumite
4. helyezésKincses Odettkumite
4. helyezésKincses Odettkata
4. helyezésZöllei Andráskata


Köszönet Seres Adriánnak, Binder Péternek, Boros Csabának, Vinis Gabriellának a verseny során nyújtott segítségért!
Shibamori szeminárium

2019. április 6-7. - Tóalmás - Budapest

Shibamori Kando Shihan 9. danos Wado-ryu nagymester szombaton Tóalmáson, vasárnap pedig Budapesten a 18. kerületben a SZAC Karate SE régi tornatermében a Pogány Frigyes Szakgimnáziumban tartott edzéseket.

Szombaton 12, vasárnap 19 fő képviselte egyesületünket a szemináriumon.

SZAC Karate SE karatésai Shibamori Shihannal
SZAC Karate SE karatésai Shibamori Shihannal

Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát!


1. WKF Sun-Dome Kupa

2019. március 31. - Ajka
Összesítésben és éremtáblázaton: Éremtábla és összesített pontverseny 10 x aranyérem 12 x ezüstérem 10 x bronzérem

A SZAC Karate Sportegyesület 16 versenyzővel vett részt a 2019. március 31-én Ajkán megrendezett 1. WKF rendszerű Sun-Dome Kupán. A karate versenyre összesen 25 egyesület közel 400 nevezése érkezett be, az erős magyar csapatok mellett érkezett csapat Romániából is.

Bátrabb és rutinosabb versenyzőink egy része élt a versenykiírás adta lehetőséggel és két korosztályban is tatamira lépett, nem is eredménytelenül. Budai Barnabás 6 éremmel, Gera Sándor és Nagy Alexandru 5-5 éremmel, Dodok Máté és Tóth Gergő 4-4 éremmel gyarapította eredménylistánkat.

A SZAC Karate Sportegyesület így összesen 10 arany-, 12 ezüst- 10 bronzéremmel valamint 1 negyedik és 4 ötödik helyezéssel összesítésben és éremtáblázaton idén a házigazdák népes csapatát és további 22 csapatot megelőzve a 2. legeredményesebb csapat lett!


Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBudai Barnabáskata - 13év, 10-7kyu
1. helyezésCzigány Pannakata - 13év, 10-7kyu
1. helyezésGera Esztercsapat kata - 10-11év
1. helyezésGera Sándorkata - 11év, 6kyu-tól
1. helyezésGera Sándorkumite - 10év, 6kyu-tól +35kg
1. helyezésGera Sándorcsapat kata - 10-11év
1. helyezésMunkácsi Mátékumite - felnőtt, 3kyu-tól, -75kg
1. helyezésNagy Alexandrukata - 10év, 10-7kyu
1. helyezésNagy Alexandrucsapat kata - 10-11év
1. helyezésSzabó Zoltánkumite - veterán, 35+év, +80kg
1. helyezésSzekrényesi Lilikata - kadet - junior, 10-4kyu
1. helyezésTutsch Vencelkumite - 11év, 10-7kyu -35kg
 
2. helyezésBoros Csabakumite - junior
2. helyezésBudai Barnabáscsapat kata - 12-13év
2. helyezésBudai Barnabáskumite - 12év, 10-7kyu, +40kg
2. helyezésCsákvári Biankakata - 8év, 10-7kyu
2. helyezésCzigány Pannakumite - 12-13év 10-7kyu, +40kg
2. helyezésDodok Mátécsapat kata - 12-13év
2. helyezésGera Sándorkata - 10év, 6kyu-tól
2. helyezésMunkácsi Mátécsapat kumite - felnőtt
2. helyezésNagy Alexandrukata - 11év, 10-7kyu
2. helyezésNagy Alexandrukumite - 10év, 10-7kyu -35kg
2. helyezésPapp Norbertcsapat kumite - felnőtt
2. helyezésSzabó Zoltáncsapat kumite - felnőtt
2. helyezésSzekrényesi Lilikumite - junior, 10-4kyu
2. helyezésTóth Gergelykata - 12év, 10-7kyu
2. helyezésTóth Gergelykumite - 12év, 10-7kyu, -40kg
2. helyezésTóth Gergelycsapat kata - 12-13év
 
3. helyezésBudai Barnabáskata - 12év, 10-7kyu
3. helyezésBudai Barnabáskumite - 13év, 10-7kyu, +45kg
3. helyezésBudai Barnabáscsapat kumite - 12-13 év
3. helyezésCsákvári Biankakumite - 8-9év, 10-7kyu +30kg
3. helyezésDodok Mátékata - 12év, 6kyu-tól
3. helyezésDodok Mátékumite - 12év, 6kyu-tól +40kg
3. helyezésDodok Mátécsapat kumite - 12-13 év
3. helyezésGera Eszterkata - 9év, 10-7kyu
3. helyezésGera Eszterkumite - 8-9év, 10-7kyu -30kg
3. helyezésGera Sándorkumite - 11év, 6kyu-tól +35kg
3. helyezésNagy Alexandrukumite - 11év, 10-7kyu -35kg
3. helyezésTóth Gergelycsapat kumite - 12-13 év
 
4. helyezésSzekrényesi Lilikumite - kadet, 10-4kyu
 
5. helyezésPapp Norbertkumite - felnőtt, 3kyu-tól, +75kg
5. helyezésSzabó Zoltánkumite - felnőtt, 3kyu-tól, +75kg
5. helyezésTopolyai Mátékata - junior 3kyu-tól
5. helyezésWoog Olíviakumite - junior 3kyu-tól, +58kgWado-ryu Karate Országos Bajnokság 2019

2019. március 23. - Nagykáta
Összesítésben: Éremtábla 21 x aranyérem 10 x ezüstérem 3 x bronzérem

A SZAC Karate Sportegyesület 19 versenyzővel vett részt a 2019. március 23-án Nagykátán megrendezett Wado-ryu Karate Országos Bajnokságon.

Versenyzőink összesen 35 kategóriában (32 egyéni, és 3 csapat versenyszámban) léptek tatamira, 34 kategóriát éremmel zártunk, csupán 4 olyan kategória volt, amiben indítottunk versenyzőt és nem sikerült megnyerni, 6 kategóriában az 1. és 2. helyezés sorsa egyesületünk versenyzői közt dölt el, csupán egyetlen fehér öves kezdő versenyzőnk távozott érem nélkül, aki 5. helyen végzett a színes övesek mögött.

A 14 év alatti és a 14 év feletti csapat kata kategóriát is csapatunk nyerte.

A SZAC Karate Sportegyesület így összesen 21 arany-, 10 ezüst- 3 bronzéremmel összesítésben idén is a legeredményesebb csapat lett!

SZAC Karate SE a verseny LEGEREDMÉNYESEBB csapata
SZAC Karate SE a verseny LEGEREDMÉNYESEBB csapata

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBoros Csabakumite
1. helyezésBudai Barnabáskata
1. helyezésBudai Barnabáskumite
1. helyezésBudai Barnabáscsapat kata
1. helyezésCsákvári Biankakata
1. helyezésCsákvári Biankakumite
1. helyezésDodok Mátékumite
1. helyezésDodok Mátécsapat kata
1. helyezésDudás Évakata
1. helyezésDudás Évacsapat kata
1. helyezésGera Eszterkumite
1. helyezésGera Sándorcsapat kata
1. helyezésKincses Odettkata
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésNagy Alexandrukata
1. helyezésNagy Boldizsárkata
1. helyezésPénzes Tamáskata
1. helyezésPénzes Tamáskumite
1. helyezésSzántai Lucacsapat kata
1. helyezésSzekrényesi Lilikata
1. helyezésSzekrényesi Lilikumite
1. helyezésTutsch Vencelkumite
1. helyezésWoog Olíviakata
1. helyezésWoog Olíviakumite
1. helyezésWoog Olíviacsapat kata
 
2. helyezésBoros Csabakata
2. helyezésBoros Orsolyakumite
2. helyezésCzigány Pannakata
2. helyezésCzigány Pannakumite
2. helyezésCzigány Pannacsapat kata
2. helyezésDodok Mátékata
2. helyezésGera Eszterkata
2. helyezésGera Sándorkumite
2. helyezésNagy Alexandrucsapat kata
2. helyezésNagy Boldizsárcsapat kata
2. helyezésSzántai Lucakata
2. helyezésTutsch Tamáskumite
 
3. helyezésBoros Orsolyakata
3. helyezésGera Sándorkata
3. helyezésNagy AlexandrukumiteWado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 1. forduló

2019. március 2. - Budapest
Egyesületi éremtáblán: Éremtábla 10 x aranyérem 3 x ezüstérem 5 x bronzérem

A SZAC Karate SE. 15 versenyzővel vett részt a 2019-es Wado-kai Magyar Bajnokság 1. fordulóján, amelyre 15 egyesület 520 nevezése érkezett be, így a szokásosnál is erősebb mezőnyben kellett helytálniuk versenyzőinknek. Ennek ellenére korábbi évekhez képest sokkal eredményesebben sikerült teljesítenünk ezt a versenyt, a SZAC Karate SE az összesített éremtáblán 3. helyen végzett 10 arany-, 3 ezüst- 5 bronzéremmel és 1 negyedik helyezéssel!

Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 1. forduló - SZAC Karate SE csapata
Wado-kai Magyar Bajnokság 2019 - 1. forduló - SZAC Karate SE csapata

Versenyzőink eredményei:

1. helyezésBudai Barnabáskata
1. helyezésCzigány Pannakata
1. helyezésCzigány Pannakumite
1. helyezésGera Sándorkata
1. helyezésKincses Odettkumite
1. helyezésNagy Alexandrukumite
1. helyezésSzántai Lucakata
1. helyezésSzántai Lucakumite
1. helyezésTóth Gergelykata
1. helyezésZajácz Richárdkumite
 
2. helyezésCsáki Csongorkumite
2. helyezésGera Sándorkumite
2. helyezésKincses Odettkata
 
3. helyezésNagy Alexandrukata
3. helyezésTóth Gergelykumite
3. helyezésWoog Olíviakata
3. helyezésWoog Olíviakumite
3. helyezésZajácz Richárdkumite
 
4. helyezésBoros CsabakumiteSZAC Övvizsga

2019. január 28. - Budapest

Egyesületünk téli övvizsgáját 2019. január 28-án hétfon tartottuk, ahol összesen 23 karatéka tett sikeres övvizsgát.

Szövetségünk barna öves vizsgáján 2019. február 1-én további 7 karatéka tett sikeres övvizsgát.


Dudás Éva1. kyu - barna öv
Szántai Luca1. kyu - barna öv
Woog Arnold2. kyu - barna öv
Woog Olívia2. kyu - barna öv
Dodok István3. kyu - barna öv
Gelencsér György3. kyu - barna öv
Tutsch Tamás3. kyu - barna öv
 
Boros Csaba4. kyu - lila öv
Vinis Gabriella5. kyu - kék öv
Bácsi Balázs7. kyu - narancs öv
Czigány Dorottya7. kyu - narancs öv
Fehér Marcell7. kyu - narancs öv
Felber Csanád7. kyu - narancs öv
Dobó Gábor8. kyu - citrom öv
Iberhalt Kornél8. kyu - citrom öv
 
Lengyel Levente9/b. kyu - fehér öv - 3. csík
Uzonyi Ádám9/b. kyu - fehér öv - 3. csík
Wirth Márton9/b. kyu - fehér öv - 3. csík
Benedek Máté9. kyu - fehér öv - 2. csík
Berkes Ádám9. kyu - fehér öv - 2. csík
Boros Orsolya9. kyu - fehér öv - 2. csík
Csákvári Bianka9. kyu - fehér öv - 2. csík
Csík Csongor9. kyu - fehér öv - 2. csík
Csík Nimród9. kyu - fehér öv - 2. csík
Kovács Levente9. kyu - fehér öv - 2. csík
Tieff Géza9. kyu - fehér öv - 2. csík
Benedek Noel10. kyu - fehér öv - 1. csík
Koszmáli András10. kyu - fehér öv - 1. csík
Nagy Levente10. kyu - fehér öv - 1. csík
Teveli Jakab10. kyu - fehér öv - 1. csík

Gratulálunk a vizsgázóknak!

Sikeres vizsgázók egy csoportja

Sikeres vizsgázók egy csoportja
Sikeres vizsgázók


Hírarchívum:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011
2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001
2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1993

A 2008-as év előtti hírek és eredmények hiányosak lehetnek, ezért ha régi karatésainknak vannak további eredményeik, fotóik, akkor azt küldjék el nekünk e-mailben és frissítjük az archívumot!
Köszönjük! 

Facebook

Rövid híreink

8. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁG-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. kilenc versenyzője a 2019. június 18-23. között Szlovákiában megrendezett 8. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.Dodok Mátékumite +155cm12 éves
1.Dudás ÉvakataU21
1.Pénzes Tamáskatafelnott
1.Szántai LucakataU18
1.Szekrényesi LilikataU16
 
2.Boros CsabakataU18
2.Woog OlíviakataU18
 
3.Dudás Évacsapat kataU21
3.Szekrényesi Lilicsapat kataU21
3.Woog Olíviacsapat kataU21
 
4.Dudás Évakata (rengokai)felnott10. WUKF Karate Európa-bajnokság

1 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 2 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. október 23-28. között Máltán megrendezett 10. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Pénzes Tamáskumite
2. Szántai Lucakata
3. Szántai Lucakumite
3. Pénzes Tamáscsapat kumite
4. Dudás Évakata (felnott)
4. Dudás Évakata (U21)
5. Topolyai Mátékumite
7. Topolyai Mátékata7. WUKF Karate Világbajnokság

1 VILÁG-BAJNOKI CÍMMEL 3 ezüst- és 1 bronz-éremmel valamint 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. négy versenyzője a 2018. június 12-17. között Skóciában megrendezett 7. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
2. Dudás Évakata (felnott)
2. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékumite
3. Topolyai Mátékata
4. Dudás Évakata (U21)UWK Karate Világbajnokság

2 VILÁG-BAJNOKI CÍMMEL 2 bronz éremmel és 1 negyedik helyezéssel tért haza a SZAC Karate SE. három versenyzője a 2017. november 29. és december 3. között Olaszországban megrendezett 2. UWK Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
4. Szántai Lucakata9. WUKF Karate Európa-bajnokság

3 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2017. április 5-9. között Kolozsváron megrendezett 9. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Dudás Évakata
1. Pénzes Tamáskata
1. Szántai Lucakata
2. Topolyai Mátékata
2. Woog Olíviakata
3. Pénzes Tamáskumite
3. Szántai Lucakumite
3. Topolyai Mátékumite
3. Laczi Dávidcsapat kumite
3. Woog Arnoldcsapat kumite8. WUKF Karate Európa-bajnokság

2 EURÓPA-BAJNOKI CÍMMEL 1 ezüst és 3 bronz éremmel tért haza a SZAC Karate SE. két versenyzője a 2016. október 11-16. között Olaszországban megrendezett 8. WUKF Karate Európa-bajnokságról.

Eredményeink:
1. Pénzes Tamáskata
1. Pénzes Tamáscsapat kumite
2. Pénzes Tamásrotációs csapat kumite
3. Radnóti Bettinakata (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite +60kg (felnőtt)
3. Radnóti Bettinakumite open (U21)
5. Radnóti Bettinakumite +60kg (U21)
5. Radnóti Bettinakata Rengokai (U21)
5. Pénzes Tamáskumite +80 kg6. WUKF Karate Világbajnokság

5 VILÁGBAJNOKI CÍMMEL 2 ezüst és 4 bronz éremmel tértek haza a SZAC Karate SE. versenyzői a 2016. június 14-19 között Dublinban megrendezett 6. WUKF Karate Világbajnokságról.

Eredményeink:
1.  Dudás Évakata
1.  Pénzes Tamáskumite
1.  Pénzes Tamáskata
1.  Woog Arnoldkata
1.  Woog Olíviakata
2.  Csatlós Botondcs. kumite
2.  Woog Arnoldcs. kumite
3.  Dodok Mátékata
3.  Radnóti Bettinakumite
3.  Radnóti Bettinakata
3.  Topolyai Mátékata